НАЧАЛО Други

Сингапур осигури достъп до финансовите документи на 3AC

август 25, 2022 11:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сингапур осигури достъп до финансовите документи на 3AC

В понеделник Върховният съд на Сингапур одобри молба за признаване на заповедта за ликвидация на Three Arrows Capital (3AC), издадена от съд на Британските Вирджински острови, съобщи в сряда Bloomberg, позовавайки се на неназовани източници.

Решението на сингапурския съд, постановено при закрити вратa, дава на вносителя на петицията правна възможност да поиска достъп до финансовите документи на 3AC, съхранявани в Сингапур, където се намира седалището на фирмата.

Teneo и ликвидацията на 3AC

Teneo, която бе назначена да ликвидира активите на 3AC, подаде петицията си в съда на 9 юли, като заяви, че крипто хедж фондът може да има информация в централата си в Сингапур за своите банкови сметки, имоти, дигитални активи и дялове в други компании. Съобщава се, че през юни Джу се е опитал да продаде своето „бунгало“ в Сингапур на стойност $35 милиона.

Съоснователят на 3AC Су Джу отговори на обвиненията, че компанията не е сътрудничила на ликвидаторите, в Twitter на 12 юли, като заяви, че 3AC е предоставила на ликвидаторите таблица с подробности за активите си.

Твърди се, че Джу и неговият партньор Кайл Дейвис са се укрили след издаването на заповедта за ликвидация на дружеството. По-късно те отново се появиха в интервю за Bloomberg, в което твърдяха, че бягат от смъртни заплахи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA) вече достъпен за търговия срещу японската йена


Дългове на хедж фонда

На 27 юни беше издадена заповед за ликвидация на 3AC, след като се съобщи, че не е имала възможност да отговори на изискванията за ликвидност. По данни на Bloomberg досега Teneo е придобила контрол върху активи на 3AC на стойност най-малко $40 милиона. Тази сума представлява много малка част от дълга на 3AC към нейните кредитори, който възлиза на поне $2.8 милиарда.

Компанията дължи на най-големия си кредитор, Genesis Asia Pacific, $2.36 милиарда. По-късно компанията майка на Genesis – Digital Currency Group – трябваше да поеме част от задълженията на търговеца, за да осигури продължаването на дейността му. Voyager Digital също така обвини 3AC за неизпълнението на заема от 15,250 биткойна (BTC) и 350 милиона USDC, като все решението да замрази тегленията и други дейности на 1 юли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене