НАЧАЛО Други

Genesis разкри експозиция към крипто хедж фонда Three Arrows Capital

юли 7, 2022 15:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis разкри експозиция към крипто хедж фонда Three Arrows Capital

Брокерската крипто компания Genesis е последната, която потвърди експозицията си към крипто хедж фонда Three Arrows Capital. Главният изпълнителен директор на Genesis Майкъл Моро предостави информацията в дълга тема в Twitter на 6 юли.

Моро искаше да бъде прозрачен с крипто общността и да предостави актуализация направо от компанията. Той се позова на голям контрагент, който не е успял да изпълни искане за допълнително обезпечение през юни и този контрагент е Three Arrows Capital, който наскоро обяви фалит.

За да се пребори с последиците, Genesis заяви, че незабавно е продала обезпечение и е хеджирала низходящите си позиции. Тя работи по още по-голямо изолиране на риска, като си сътрудничи с Digital Currency Group, “за да гарантира, че разполагаме с капитал за опериране и мащабиране на нашия бизнес в дългосрочен план”. DCG е компанията майка на Genesis.

Моро беше уверен в способността на компанията да преодолее инцидента и да продължи напред. Неговият последен туит гласи,

От основаването ни през 2013 г. Genesis успешно преминава през периоди на силна пазарна волатилност. Гледайки напред, ние ще продължим да подкрепяме нуждите на нашите клиенти и контрагенти, докато навлизаме в следващата фаза от развитието на индустрията.

Последиците от пазарния срив все още продължават да резонират в индустрията. Много компании сега правят всичко възможно, за да избегнат риска и да се предпазят, в случай че в бъдеще се случи друг подобен срив.

Three Arrows Capital, Celsius Network и UST може да са само началото

Неотдавнашният пазарен срив беше безпрецедентно ‘кръвопролитие’. Това постави под огромен натиск няколко актива и екосистеми, не на последно място Terraform Labs и стабилната монета UST. Падането им доведе до верижен ефект върху други проекти и активи, който продължава да се разпространява на пазара.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Сам Банкман-Фрийд: “FTX има няколко милиарда, с които да помогне на компаниите в затруднение”

Celsius Network беше следващият голям играч, който капитулира в условията на пазарна атака. В момента компанията работи по финансово преструктуриране. Съобщава се също, че тя е съкратила 25% от работната си сила.

Възможно е тези инциденти да не са последните на пазара, тъй като някои от последиците може да се проявят едва след няколко седмици. Компаниите ще трябва да се подготвят и да направят всичко възможно, за да ограничат риска.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.