НАЧАЛО Други

Silvergate закрива мрежата за криптоплащания

март 5, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Silvergate закрива мрежата за криптоплащания

Silvergate Capital реши да закрие своята Silvergate Exchange Network (SEN) поради опасения за нейната жизнеспособност.

Плаформата SEN, която улеснява плащанията с криптовалути и е известна с ефективността си в сравнение с традиционните банкови преводи е популярна услуга, предлагана от банката.

С нарастващата несигурност и отчетената загуба от $1 милиард в края на четвъртото тримесечие, клиентите на Silvergate изтеглят активите си и ги насочват другаде.

Освен това банката е обект на разследвания от страна на банковите власти и Министерството на правосъдието на САЩ, което допълнително засилва несигурността около бъдещето на банката.

Спирането на дейността на SEN идва на фона на предупрежденията от страна на банковите органи за рисковете, свързани с криптовалутите, включително нестабилността и липсата на регулация. На инвеститорите се препоръчва да проучват задълбочено всички крипто инвестиции, преди да отделят средства.

Преди да бъде спряна, SEN беше призната за важно постижение в индустрията на дигиталните валути, предоставяйки надеждна и сигурна платформа за институционални инвеститори и предприятия за транзакции с криптовалути.

Неотдавнашните проблеми на банката обаче доведоха до опасения относно способността ѝ да продължи да функционира като действащо предприятие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ Етериум китове притежават $600 милиона от този токен


На 1 март банката обяви, че ще забави подаването на отчета си и намекна за текущи регулаторни разследвания, което доведе до дистанциране от страна на няколко големи крипто компании от нея.

Също така Silvergate Bank е инструктирана да върне $9.85 милиона на BlockFi в рамките на текущата процедура по несъстоятелност на крипто заемодателя.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Шефът на Coinbase продава акции на компанията преди предупреждението на SEC

Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, е продавал акции на компанията си от ноември 2022 г. насам, според последните данни, споделени в Twitter от крипто детектива @theirish_man.

март 24, 2023 18:00 2 мин. четене

Binance спря спот търговията поради технически проблем

Binance, най-голямата крипто борса в света, се сблъска с проблеми при спот търговията на своята платформа.

март 24, 2023 15:20 2 мин. четене

Огромният интерес блокира сайта на Arbitrum преди airdrop събитието

Преди събитието за заявяване на ARB токени уебсайтът и блокчейн скенерът на Arbitrum претърпяха прекъсване поради голямото търсене от страна на потребителите.

март 24, 2023 12:15 1 мин. четене

Чарлз Хоскинсън не е съгласен с антикрипто позицията в доклад на Белия дом

Неотдавнашният икономически доклад на Белия дом предизвика полемика в крипто индустрията заради критиката си към дигиталните активи като прекалено спекулативни и лишени от фундаментална стойност.

март 24, 2023 11:00 1 мин. четене