НАЧАЛО Други

Все повече крипто компании се дистанцират от Silvergate

март 3, 2023 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Все повече крипто компании се дистанцират от Silvergate

В четвъртък няколко компании от сектора на дигиталните активи се дистанцираха от Silvergate след съобщението на банката, че ще забави подаването на годишния си отчет 10-K в Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

В подадената информация банката разкри, че финансовото ѝ състояние може да се различава от предишните доклади, тъй като е претърпяла повече загуби от първоначално отчетените през януари.

В резултат на това цената на акциите на Silvergate се срина с 53%, което представлява над 93% спад от най-високата им стойност през ноември 2021 г.

В отговор борсите за криптовалути, включително Coinbase, Crypto.com, Bitstmap, Gemini, Circle и Paxos, обявиха, че вече няма да поддържат плащания, трансфери или депозити, използващи Silvergate.

Освен това Cboe Clear Digital и инвестиционната компания на Майк Новограц Galaxy Digital също преустановиха трансакциите с банката. По-рано Silvergate отчете значителен спад на банковите си депозити поради срива на борсата за криптовалути FTX и си осигури заем от $4.3 милиарда от Федералната банка за жилищно кредитиране, за да се справи с тегленията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да се срине с над 50%, твърди Б. Коуен


Членове на Конгреса също изразиха загриженост относно отношенията на банката с FTX. Министерството на правосъдието разследва участието на банката във вече фалиралата борса. Инвеститорите на Уолстрийт, включително хедж фондът на Джордж Сорос, също заложиха срещу Silvergate, което я превърна в една от най-шортваните акции в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене