НАЧАЛО Крипто Крими

Шокиращите разкрития за фалиралата крипто борса FTX по време на настоящото дело

октомври 26, 2023 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шокиращите разкрития за фалиралата крипто борса FTX по време на настоящото дело

Съдебният процес срещу бившия главен изпълнителен директор на FTX, Сам Банкман-Фрийд, разкри интригуващи факти.

Свидетелските показания от близкото обкръжение на младият милиардер, включително Каролин Елисън (бивш главен изпълнителен директор на Alameda Research), Гари Уанг (съосновател на FTX) и Нишад Синг (бивш директор по инженерните въпроси на FTX), подкрепиха твърденията на обвинението.

По време на съдебния процес Елисън разкри, че Банкман-Фрийд някога е изразявал стремеж да стане президент на САЩ. Тази подробност може да хвърли светлина върху връзките на младият предприемач с политически фигури.

Елисън, въпреки че призна съучастието си, изглежда се разкайва, изразявайки чувство на облекчение след краха на FTX, тъй като вече не е трябвало да мами.

Синг, от друга страна, призна, че е имал мисли за самоубийство след срива на FTX, но е запазил надежда за спасяване на положението.

Oсновната грижа на Уанг е била да избегне затвора. Според информацията той бързо се завърнал в САЩ след обявяването на FTX в несъстоятелност, очаквайки потенциални обвинения. За да си осигури по-кратка присъда, той си сътрудничи на прокуратурата.

Съдебният процес бе възобновен на 26 октомври, когато прокуратурата трябваше да приключи делото си. Очакванията бяха, че Банкман-Фрийд ще даде показания, което предполагаше последен опит на правния му екип да подсили защитата му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.