НАЧАЛО Крипто Крими

Още един директор на FTX води преговори с федералните прокурори

януари 11, 2023 11:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един директор на FTX води преговори с федералните прокурори

Изглежда трети високопоставен служител, свързан с FTX, се кани да предостави доказателства срещу Сам Банкман-Фрийд (SBF), за да получи по-лека присъда.

Нишад Синг – бившият шеф на инженерния отдел на криптоборсата – последва Гари Уанг и Каролин Елисън, като според съобщенията се е срещнал с федералните прокурори, за да сключи сделка. 

Той е присъствал на сесия за предлагане на споразумение през седмицата на 2 януари в офиса на прокурора на Съединените щати за Южния окръг на Ню Йорк. Лицата могат да получат ограничен имунитет, за да споделят знанията си с прокурорите на такива срещи. Според доклад на Bloomberg от 10 януари прокурорите вероятно са искали да установят дали Синг има ценна информация, която да предложи по делото срещу основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд.

SBF също е обвинен в нарушения на правилата за финансиране на предизборни кампании и прокурорите се интересуват от сведенията на Синг за политическите дарения. Синг от своя страна е направил значителни политически дарения през годините и би могъл да помогне на прокурорите да придобият по-добра представа за тази страна на дейности на FTX.

Сътрудничеството му може да доведе до сключване на споразумение за признаване на вина, ако информацията му се окаже ценна.

След като Уанг и Елисън се признаха за виновни през декември 2022 г. американският прокурор Деймиан Уилямс отправи предупреждение към онези, които са участвали в неправомерните действия във FTX и Alameda, като ги прикани да дадат информация.

На 5 януари беше съобщено, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ разследва Синг за потенциална роля в измамата на инвеститорите и потребителите на платформата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 прогнози за криптопазарите през 2023 г.


Издирването на средства продължава

През декември 2022 г. бе съобщено, че политици и новинарски организации са планирали да върнат $6.6 милиона в дарения от FTX. Три известни демократични групи са решили да върнат над $1 милион на инвеститори, които са загубили средства.

Както от CryptoDnes отразихме, наскоро прокурорите на САЩ се насочиха към изземване на акции на стойност $460 милиона на Robinhood Markets Inc., свързани със Сам Банкман-Фрийд. 

Съветникът на Министерството на правосъдието (DOJ) на САЩ, Сет Шапиро, заяви на заседанието на съда по несъстоятелността в Делауеър, че институцията не смята, че акциите са част от имуществото на компанията в контекста на процедурата по конфискация.

Кредиторът на Йонатан Бен Шимон, BlockFi и Банкман-Фрийд са подали съдебни искове в опит да придобият контрол върху акциите. В края на декември aдвокатите на FTX поискаха те да останат замразени, докато съдебните процедури продължават.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията – Alameda Research.

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене