НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд излиза като свидетел в делото срещу FTX

октомври 26, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд излиза като свидетел в делото срещу FTX

Сам Банкман-Фрийд планира да се яви и да даде показания, съобщиха адвокатите му на съдия Люис Каплан и на прокуратурата по време на телефонна конференция в сряда.

Защитата очаква преките показания на Банкман-Фрийд да отнемат по-голямата част от деня в четвъртък. Правителството посочи, че очаква да приключи делото в четвъртък сутринта, след като призове последния свидетел – агент на ФБР.

Очаква се агентът на ФБР да бъде на свидетелската скамейка по-малко от час, заявиха адвокатите на двете страни в сряда.

Защитата заяви, че ако всичко върви по план, кръстосаният разпит на Банкман-Фрийд може да започне в петък. Правителството отбеляза, че кръстосаният разпит може да бъде дълъг и в зависимост от естеството на показанията на Банкман-Фрийд.

В молба, подадена във вторник вечерта, правителството отбелязва, че защитата е предоставила списък с шестима свидетели. В сряда водещият адвокат на защитата Марк Коен заяви пред Каплан, че те възнамеряват да призоват трима свидетели, а след тях и своя клиент.

Преди телефонната конференция адвокатите на Банкман-Фрийд подадоха писма, с които искаха показания от двама агенти на ФБР, след като заявиха, че както бившият ръководител на инженерния отдел Нишад Сингх, така и съоснователят на FTX Гари Уанг са предоставили “противоречиви показания.

В началото на октомври репортерът на Blockworks Бен Страк разговаря с адвоката по защита на “бели якички” Джак Шарман за потенциалното участие на Банкман-Фрийд в процеса.

Шарман предупреди, че има “значителни рискове” за обвиняемия да свидетелства, като добави, че много адвокати на обвиняеми с бяла якичка се опитват да избегнат изслушването на клиентите си.

Съдебният процес срещу Банкман-Фрийд започна в началото на октомври. Бившият главен изпълнителен директор на FTX е изправен пред седем федерални обвинения в измама и заговор. Обвинението се е придвижило по-бързо от очакваното, като отбеляза, че очаква да почине един ден по-рано от предвиденото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.