НАЧАЛО Други

САЩ ще изземат акции на Robinhood на стойност $460 милиона

януари 5, 2023 23:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ ще изземат акции на Robinhood на стойност $460 милиона

Прокурорите на САЩ пристъпват към изземване на акции на стойност $460 милиона на Robinhood Markets Inc., свързани със Сам Банкман-Фрийд

Съветникът на Министерството на правосъдието (DOJ) на САЩ, Сет Шапиро, заяви на заседанието на съда по несъстоятелността в Делауеър, че DOJ не смята, че акциите са част от имуществото на компанията в контекста на процедурата по конфискация.

Банкман-Фрийд, основателят на вече фалиралата криптоборса FTX и съоснователят на компанията, Гари Уанг, създадоха през май 2022 г. холдингово дружество, наречено Emergent Fidelity Technologies Ltd. Целта беше да купят 56 милиона акции на Robinhood с $546 милиона под формата на заеми от Alameda Research.

Фалиралият криптозаемодател BlockFi, кредиторът на FTX Йонатан Бен Шимон и Банкман-Фрийд са подали съдебни искове в опит да придобият контрол върху акциите. В края на декември aдвокатите на FTX поискаха акциите да останат замразени, докато съдебните процедури продължават.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн дава сигнал за обрат, твърди Кевин Свенсън


На 13 декември новият главен изпълнителен директор на FTX, Джон Джей Рей III заяви пред конгреса, че крипто борсата е загубила $8 милиарда от депозити на клиенти и че Банкман-Фрийд и избрани ръководители на компанията са имали достъп до средствата на клиентите.

Банкман-Фрийд беше освободен под гаранция и е изправен пред обвинения в банкова и телеграфна измама, пране на пари и конспирация, и е възможно да прекара дълго време в затвора.

Гари Уанг и Каролин Елисън (бивш ръководител на Alameda Research) са приели споразумение за признаване на вина и намаляване на присъдите, споделяйки, че са наясно с някои от извършените престъпления.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене