НАЧАЛО Други

FTX иска да си върне собствеността върху акции на Robinhood за близо половин милиард

декември 24, 2022 8:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX иска да си върне собствеността върху акции на Robinhood за близо половин милиард

FTX и Alameda Research се опитват да си осигурят собствеността върху акции на Robinhood на стойност над $440 милиона въз основа на съдебно заявление от 22 декември.

Според информация от заявлението Emergent Fidelity Technologies в момента притежава около 56 милиона акции на Robinhood (HOOD). Emergent Fidelity Technologies е 90% собственост на Сам Банкман-Фрийд, бивш главен изпълнителен директор на FTX и контрольор на Alameda.

Собствеността върху тези акции на Robinhood понастоящем е оспорвана, тъй като три отделни страни се опитват да предявят претенции за собственост в съдилища в различни юрисдикции.

Първият ищец е BlockFi, който е приел акциите на Robinhood като допълнително обезпечение по заеми между него и Alameda Research преди фалита на Alameda и FTX. Сега BlockFi възнамерява да получи и продаде тези акции и се опитва да направи това чрез съдилищата в Ню Джърси след собствения си фалит на 28 ноември.

Вторият ищец е Йонатан Бен Шимон, кредитор на FTX, който работи чрез синдик в Антигуа, за да получи акциите на Robinhood.

Последният ищец е самият Сам Банкман-Фрийд, който се опитва да измести синдика в съдилищата на Антигуа и да получи акциите. Очаква се Банкман-Фрийд да продаде акциите, за да финансира съдебните си разходи – в момента той е пуснат под гаранция преди съдебния процес.

FTX настоява в днешната си заявка, че Emergent притежава акциите само номинално и че Alameda Research е истинският собственик на акциите на Robinhood.

В подкрепа на това твърдение тя твърди, че бившият главен изпълнителен директор на Alameda Каролин Елисън е третирала и „изрично представяла“ акциите Robinhood като активи, принадлежащи на Alameda Research, както в електронните таблици на компанията, така и в преговорите с BlockFi.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Няма повод за паника, твърди крипто анализатор


FTX е поискала от съдията да замрази акциите до решаването на въпроса. Ако е необходимо, тя заявява, че всички кредитори трябва да участват в процедура по предявяване на вземания пред американския съд по несъстоятелност в Делауеър, където се провежда процедурата по несъстоятелност на FTX.

Акциите на Robinhood са ключов въпрос след фалита на FTX миналия месец. Още на 10 ноември вътрешни лица предположиха, че акциите на Robinhood – заедно с депозитите на клиенти на FTX и токена FTT – са били използвани за подпомагане на Alameda Research.

Emergent закупи акции на Robinhood от името на Банкман-Фрийд през май тази година. По това време акциите бяха оценени на $482 милиона и възлизаха на 7.6% дял в Robinhood.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене