НАЧАЛО Крипто Крими

Банкман-Фрийд ще бъде освободен под гаранция от $250 милиона: кой плати?

декември 23, 2022 1:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банкман-Фрийд ще бъде освободен под гаранция от $250 милиона: кой плати?

Сам Банкман-Фрийд ще бъде освободен, след като внесе гаранция в размер на $250 милиона.

Това е повече от сумата, платена от известния финансов измамник Бърни Мейдоф, който през 2008 г. получи гаранция от $10 милиона. 

На Банкман-Фрийд бе наредено да бъде затворен в дома на родителите си в Пало Алто, Калифорния. Това заяви федерален съдия при първото явяване на бившия глава на FTX във федералния съд в Ню Йорк. 

Срещу Банкман-Фрийд са повдигнати обвинения, включително за измама, пране на пари и нарушаване на законите за финансиране на предизборни кампании. 

Федералните прокурори предоставиха това, което се смята за „най-високата досегашна досъдебна гаранция“, заяви по време на изслушването в четвъртък помощник-прокурорът на САЩ Ник Роос. 

Изглежда, че тази статистика не отчита инфлационните показатели, когато става въпрос за предишни високи гаранции за други финансови измамници. 

Съгласието на Банкман-Фрийд да бъде екстрадиран в САЩ от Бахамските острови – където е живял и е бил арестуван – е помогнало в началото да му бъде предложена гаранция – каза Роос. 

„Това беше измама от епичен мащаб“, каза Роос. 

Ако това беше единственият критерий, задържането под стража вероятно щеше да е подходящо. Но той доброволно се съгласи на екстрадиция. На това трябва да се отдаде значение. 

Гаранцията ще бъде подписана от Банкман-Фрийд, родителите му и индивид, който не е член на семейството, според съдебното производство.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Американски сенатор предлага законопроект за стабилните монети


„Обвиняемият е придобил достатъчна известност, че за него би било невъзможно да продължи да извършва финансови операции – тази известност води и до риск от бягство“, заяви федералният съдия Габриел Горенщайн по време на заседанието.

Той ще бъде разпознат. Затова ще разреша освобождаването му. 

Засега не е ясно дали Банкман-Фрийд работи с агенция за поръчителство или какво е било обезпечението по заема, ако има такова. За обезпечаване на гаранцията може да се използва 10% вноска, която ще бъде върната, ако и когато той се яви на съдебен процес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бивш служител на Coinbase отхвърля обвиненията за вътрешна търговия

Миналата година Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения срещу бившия продуктов мениджър на Coinbase за търговия с вътрешна информация.

февруари 8, 2023 14:25 1 мин. четене

Корейските власти по следите на До Куон в Сърбия

След срива на Terra (LUNA) и UST миналата година местонахождението на До Куон, човекът, който стои зад Terraform Labs, остава неизвестно.

февруари 8, 2023 11:07 2 мин. четене

$630 милиона откраднати от севернокорейски хакери през 2022, според доклад на ООН

Севернокорейските хакери са отговорни за кражбата на криптовалута на стойност $630 милиона през 2022 г., според Reuters.

февруари 8, 2023 9:00 2 мин. четене

ФБР иззема NFT, криптовалути и луксозен часовник от измамник

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) е иззело от измамника Чейс Сенекал NFT, сред които Bored Ape Yacht Club#9658, часовник Audemars Piquet (AP) Royal Oak и Етериум.

февруари 5, 2023 18:00 2 мин. четене