НАЧАЛО Крипто Крими

Банкман-Фрийд ще бъде освободен под гаранция от $250 милиона: кой плати?

декември 23, 2022 1:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банкман-Фрийд ще бъде освободен под гаранция от $250 милиона: кой плати?

Сам Банкман-Фрийд ще бъде освободен, след като внесе гаранция в размер на $250 милиона.

Това е повече от сумата, платена от известния финансов измамник Бърни Мейдоф, който през 2008 г. получи гаранция от $10 милиона. 

На Банкман-Фрийд бе наредено да бъде затворен в дома на родителите си в Пало Алто, Калифорния. Това заяви федерален съдия при първото явяване на бившия глава на FTX във федералния съд в Ню Йорк. 

Срещу Банкман-Фрийд са повдигнати обвинения, включително за измама, пране на пари и нарушаване на законите за финансиране на предизборни кампании. 

Федералните прокурори предоставиха това, което се смята за “най-високата досегашна досъдебна гаранция”, заяви по време на изслушването в четвъртък помощник-прокурорът на САЩ Ник Роос. 

Изглежда, че тази статистика не отчита инфлационните показатели, когато става въпрос за предишни високи гаранции за други финансови измамници. 

Съгласието на Банкман-Фрийд да бъде екстрадиран в САЩ от Бахамските острови – където е живял и е бил арестуван – е помогнало в началото да му бъде предложена гаранция – каза Роос. 

“Това беше измама от епичен мащаб”, каза Роос. 

Ако това беше единственият критерий, задържането под стража вероятно щеше да е подходящо. Но той доброволно се съгласи на екстрадиция. На това трябва да се отдаде значение. 

Гаранцията ще бъде подписана от Банкман-Фрийд, родителите му и индивид, който не е член на семейството, според съдебното производство.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Американски сенатор предлага законопроект за стабилните монети


“Обвиняемият е придобил достатъчна известност, че за него би било невъзможно да продължи да извършва финансови операции – тази известност води и до риск от бягство”, заяви федералният съдия Габриел Горенщайн по време на заседанието.

Той ще бъде разпознат. Затова ще разреша освобождаването му. 

Засега не е ясно дали Банкман-Фрийд работи с агенция за поръчителство или какво е било обезпечението по заема, ако има такова. За обезпечаване на гаранцията може да се използва 10% вноска, която ще бъде върната, ако и когато той се яви на съдебен процес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.