НАЧАЛО Крипто Крими

FTX: Каролин Елисън и Гари Уанг се признават за виновни в измама

декември 22, 2022 12:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Каролин Елисън и Гари Уанг се признават за виновни в измама

Срещу двамата бивши изпълнителни директори на FTX и Alameda Research са повдигнати обвинения за ролята им в измамите, свързани с FTX.

Според съобщение, направено от прокурора на Съединените щати за Южния окръг на Ню Йорк (SDNY) Дамиан Уилямс, бившият главен изпълнителен директор на Alameda Research Каролин Елисън и съоснователят на FTX Гари Уанг са се признали за виновни по обвинения във федерална измама.

Както мнозина предполагаха, двамата сътрудничат на Министерството на правосъдието в разследването на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд.

Прокурорът сподели:

Както казах миналата седмица, това разследване продължава и се развива много бързо. Също така казах, че съобщението от миналата седмица няма да е последното ни и нека още веднъж да уточня, че днешното също не е.

[…] Обявявам, че SDNY е повдигнал обвинения срещу Каролин Елисън […] и Гари Уанг […] във връзка с ролята им в измамите, които допринесоха за фалита на FTX. 

Както г-жа Елисън, така и г-н Уанг се признаха за виновни по тези обвинения и двамата сътрудничат на SDNY.

Уилямс също така потвърди, че Банкман-Фрийд сега е под стража във Федералното бюро за разследване (ФБР) и е „на път обратно към Съединените щати“. Там той ще бъде транспортиран директно в Южния окръг на Ню Йорк, за да се яви пред съдия „възможно най-скоро“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase споделя предложения за глобална регулаторна рамка за крипто


Уилямс използва изявлението и за да прикани към признания и сътрудничество всички, които може да са участвали в неправомерни действия във FTX или Alameda.

Сега е моментът да го направите. Движим се бързо и търпението ни не е вечно.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ обяви на 21 декември, че е повдигнала обвинения срещу Елисън и Уанг за ролята им в „многогодишна схема за измама“ на инвеститорите във FTX. Агенцията добави, че разследва и други нарушения на законите за ценните книжа, както и на други юридически и физически лица, свързани с неправомерното поведение.

Комисията по ценни книжа и фондови борси отбеляза, че както Елисън, така и Уанг сътрудничат на текущите разследвания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бивш служител на Coinbase отхвърля обвиненията за вътрешна търговия

Миналата година Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения срещу бившия продуктов мениджър на Coinbase за търговия с вътрешна информация.

февруари 8, 2023 14:25 1 мин. четене

Корейските власти по следите на До Куон в Сърбия

След срива на Terra (LUNA) и UST миналата година местонахождението на До Куон, човекът, който стои зад Terraform Labs, остава неизвестно.

февруари 8, 2023 11:07 2 мин. четене

$630 милиона откраднати от севернокорейски хакери през 2022, според доклад на ООН

Севернокорейските хакери са отговорни за кражбата на криптовалута на стойност $630 милиона през 2022 г., според Reuters.

февруари 8, 2023 9:00 2 мин. четене

ФБР иззема NFT, криптовалути и луксозен часовник от измамник

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) е иззело от измамника Чейс Сенекал NFT, сред които Bored Ape Yacht Club#9658, часовник Audemars Piquet (AP) Royal Oak и Етериум.

февруари 5, 2023 18:00 2 мин. четене