НАЧАЛО Крипто Крими

FTX: Каролин Елисън и Гари Уанг се признават за виновни в измама

22.12.2022 12:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Каролин Елисън и Гари Уанг се признават за виновни в измама

Срещу двамата бивши изпълнителни директори на FTX и Alameda Research са повдигнати обвинения за ролята им в измамите, свързани с FTX.

Според съобщение, направено от прокурора на Съединените щати за Южния окръг на Ню Йорк (SDNY) Дамиан Уилямс, бившият главен изпълнителен директор на Alameda Research Каролин Елисън и съоснователят на FTX Гари Уанг са се признали за виновни по обвинения във федерална измама.

Както мнозина предполагаха, двамата сътрудничат на Министерството на правосъдието в разследването на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд.

Прокурорът сподели:

Както казах миналата седмица, това разследване продължава и се развива много бързо. Също така казах, че съобщението от миналата седмица няма да е последното ни и нека още веднъж да уточня, че днешното също не е.

[…] Обявявам, че SDNY е повдигнал обвинения срещу Каролин Елисън […] и Гари Уанг […] във връзка с ролята им в измамите, които допринесоха за фалита на FTX. 

Както г-жа Елисън, така и г-н Уанг се признаха за виновни по тези обвинения и двамата сътрудничат на SDNY.

Уилямс също така потвърди, че Банкман-Фрийд сега е под стража във Федералното бюро за разследване (ФБР) и е “на път обратно към Съединените щати”. Там той ще бъде транспортиран директно в Южния окръг на Ню Йорк, за да се яви пред съдия “възможно най-скоро”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase споделя предложения за глобална регулаторна рамка за крипто


Уилямс използва изявлението и за да прикани към признания и сътрудничество всички, които може да са участвали в неправомерни действия във FTX или Alameda.

Сега е моментът да го направите. Движим се бързо и търпението ни не е вечно.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ обяви на 21 декември, че е повдигнала обвинения срещу Елисън и Уанг за ролята им в “многогодишна схема за измама” на инвеститорите във FTX. Агенцията добави, че разследва и други нарушения на законите за ценните книжа, както и на други юридически и физически лица, свързани с неправомерното поведение.

Комисията по ценни книжа и фондови борси отбеляза, че както Елисън, така и Уанг сътрудничат на текущите разследвания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Бившият директор на FTX ще обжалва присъдата си за 25 години затвор

Юридическият екип на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам “SBF” Банкман-Фрийд е предприел стъпки за оспорване на присъдата и наказанието му.

12.04.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.