Home

Сам Банкман-Фрийд изтеглил $300 милиона по време на набиране на средства

19.11.2022 19:45 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд изтеглил $300 милиона по време на набиране на средства

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд тихомълком изтеглил $300 милиона от личните си дялове в разгара на набирането на $420 милиона през октомври 2021 г., съобщи Wall Street Journal.

По това време Банкман-Фрийд е казал на инвеститорите, че набирането на средства ще бъде използвано за неща като подпомагане на растежа на FTX и повече работа с регулаторите, но голяма част от парите са били използвани като компенсация за изкупуване на дела на Binance във FTX месеци по-рано, съобщава WSJ, позовавайки се на запознати източници.

Този ход беше необичаен в света на стартъпите, тъй като основателите обикновено не виждат печалба преди инвеститорите.

Продажбата на акциите през октомври 2021 г. се осъществи по време на шестмесечни усилия за набиране на средства, които донесоха $2 милиарда от инвеститори като BlackRock, Sequoia Capital и Temasek и което тласна оценката на FTX до $25 милиарда.

За своят дял в FTX Binance получи $2.1 милиарда под формата на токени BUSD и FTT. Тези FTT токени сякаш се превърнаха в катализатор на пазарния сигнал, че нещо явно не е наред с FTX, след като в началото на ноември главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао обяви, че компанията ще продаде притежаваните от борсата токени “поради неотдавнашните разкрития”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Конгресът разглежда ролята на Binance в срива на FTX


Това доведе до затваряне на борсата и разкри недостиг от $8 милиарда, резултат от неясни сделки със сестринската фирма Alameda Research, основана от Банкман-Фрийд. Тъй като FTX изпадна в затруднение, сделката за придобиването на борсата от страна на Binance в крайна сметка пропадна.

Оттогава FTX подаде молба за защита от фалит по глава 11, чиито документи продължават да разкриват потенциално изложени на риск страни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън предполагаемо се оттегля от президентската надпревара

Президентската битка в САЩ между Джо Байдън и Доналд Тръмп може би върви към своя край.

19.07.2024 1:45 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.