НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд изтеглил $300 милиона по време на набиране на средства

ноември 19, 2022 19:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд изтеглил $300 милиона по време на набиране на средства

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд тихомълком изтеглил $300 милиона от личните си дялове в разгара на набирането на $420 милиона през октомври 2021 г., съобщи Wall Street Journal.

По това време Банкман-Фрийд е казал на инвеститорите, че набирането на средства ще бъде използвано за неща като подпомагане на растежа на FTX и повече работа с регулаторите, но голяма част от парите са били използвани като компенсация за изкупуване на дела на Binance във FTX месеци по-рано, съобщава WSJ, позовавайки се на запознати източници.

Този ход беше необичаен в света на стартъпите, тъй като основателите обикновено не виждат печалба преди инвеститорите.

Продажбата на акциите през октомври 2021 г. се осъществи по време на шестмесечни усилия за набиране на средства, които донесоха $2 милиарда от инвеститори като BlackRock, Sequoia Capital и Temasek и което тласна оценката на FTX до $25 милиарда.

За своят дял в FTX Binance получи $2.1 милиарда под формата на токени BUSD и FTT. Тези FTT токени сякаш се превърнаха в катализатор на пазарния сигнал, че нещо явно не е наред с FTX, след като в началото на ноември главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао обяви, че компанията ще продаде притежаваните от борсата токени „поради неотдавнашните разкрития“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Конгресът разглежда ролята на Binance в срива на FTX


Това доведе до затваряне на борсата и разкри недостиг от $8 милиарда, резултат от неясни сделки със сестринската фирма Alameda Research, основана от Банкман-Фрийд. Тъй като FTX изпадна в затруднение, сделката за придобиването на борсата от страна на Binance в крайна сметка пропадна.

Оттогава FTX подаде молба за защита от фалит по глава 11, чиито документи продължават да разкриват потенциално изложени на риск страни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене