НАЧАЛО Други

Конгресът разглежда ролята на Binance в срива на FTX

18.11.2022 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Конгресът разглежда ролята на Binance в срива на FTX

Конгресът на САЩ ще започне разследване на Binance, като посочи, че най-голямата крипто платформа има роля в падането на FTX. Крипто пространството се пита дали Конгресът ще намери някакви уличаващи доказателства за Binance.

След падането на третата по големина крипто борса голяма част от сектора прогнозира, че регулаторният контрол в индустрията ще се засили. Не след дълго първият официален регулаторен ход по отношение на криптовалутите от страна на САЩ е на лице.

От Binance отричат да имат пряка роля в падането на FTX. Компанията твърди, че причината за кризата на ликвидността на FTX са финансови нередности и възможна измама.

Позицията на основателя на Binance – Чанпен Джао – относно прозрачността на крипто го накара да предприеме нещо по-въпроса. Той призова борсите да възприемат доказателството за резерви (Proof of Reserve), за да се осигури прозрачност за потребителите. Освен това крипто борсата публикува резервите си от дигитални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Тим Дрейпър предвижда 1,300% ръст


Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) все още не е направила никакви официални изявления относно срива на FTX.

Освен, че от доста време Комисията води съдебни дела срещу XRP, опитвайки се да класифицира актива като ценни книжа, председателят на SEC Гари Генслер предупреди, че статутът на Етериум (ETH) като актив може да се промени, след като блокчейнът преминa от PoW към PoS. Предвид предполагаемите отношения на Генслер с основателя и бивш директор на FTX, неговото мнение може скоро да се окаже нерелевантно.

Присъдата по никоя от темите все още не е произнесена и цялата крипто индустрия очаква официално изявление от SEC, което може да повлияе на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.