НАЧАЛО Други

Конгресът разглежда ролята на Binance в срива на FTX

ноември 18, 2022 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Конгресът разглежда ролята на Binance в срива на FTX

Конгресът на САЩ ще започне разследване на Binance, като посочи, че най-голямата крипто платформа има роля в падането на FTX. Крипто пространството се пита дали Конгресът ще намери някакви уличаващи доказателства за Binance.

След падането на третата по големина крипто борса голяма част от сектора прогнозира, че регулаторният контрол в индустрията ще се засили. Не след дълго първият официален регулаторен ход по отношение на криптовалутите от страна на САЩ е на лице.

От Binance отричат да имат пряка роля в падането на FTX. Компанията твърди, че причината за кризата на ликвидността на FTX са финансови нередности и възможна измама.

Позицията на основателя на Binance – Чанпен Джао – относно прозрачността на крипто го накара да предприеме нещо по-въпроса. Той призова борсите да възприемат доказателството за резерви (Proof of Reserve), за да се осигури прозрачност за потребителите. Освен това крипто борсата публикува резервите си от дигитални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Тим Дрейпър предвижда 1,300% ръст


Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) все още не е направила никакви официални изявления относно срива на FTX.

Освен, че от доста време Комисията води съдебни дела срещу XRP, опитвайки се да класифицира актива като ценни книжа, председателят на SEC Гари Генслер предупреди, че статутът на Етериум (ETH) като актив може да се промени, след като блокчейнът преминa от PoW към PoS. Предвид предполагаемите отношения на Генслер с основателя и бивш директор на FTX, неговото мнение може скоро да се окаже нерелевантно.

Присъдата по никоя от темите все още не е произнесена и цялата крипто индустрия очаква официално изявление от SEC, което може да повлияе на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.