НАЧАЛО Други

Конгресът разглежда ролята на Binance в срива на FTX

ноември 18, 2022 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Конгресът разглежда ролята на Binance в срива на FTX

Конгресът на САЩ ще започне разследване на Binance, като посочи, че най-голямата крипто платформа има роля в падането на FTX. Крипто пространството се пита дали Конгресът ще намери някакви уличаващи доказателства за Binance.

След падането на третата по големина крипто борса голяма част от сектора прогнозира, че регулаторният контрол в индустрията ще се засили. Не след дълго първият официален регулаторен ход по отношение на криптовалутите от страна на САЩ е на лице.

От Binance отричат да имат пряка роля в падането на FTX. Компанията твърди, че причината за кризата на ликвидността на FTX са финансови нередности и възможна измама.

Позицията на основателя на Binance – Чанпен Джао – относно прозрачността на крипто го накара да предприеме нещо по-въпроса. Той призова борсите да възприемат доказателството за резерви (Proof of Reserve), за да се осигури прозрачност за потребителите. Освен това крипто борсата публикува резервите си от дигитални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Тим Дрейпър предвижда 1,300% ръст


Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) все още не е направила никакви официални изявления относно срива на FTX.

Освен, че от доста време Комисията води съдебни дела срещу XRP, опитвайки се да класифицира актива като ценни книжа, председателят на SEC Гари Генслер предупреди, че статутът на Етериум (ETH) като актив може да се промени, след като блокчейнът преминa от PoW към PoS. Предвид предполагаемите отношения на Генслер с основателя и бивш директор на FTX, неговото мнение може скоро да се окаже нерелевантно.

Присъдата по никоя от темите все още не е произнесена и цялата крипто индустрия очаква официално изявление от SEC, което може да повлияе на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене