НАЧАЛО Други

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

Съдията от Окръжния съд на САЩ Сесилия Алтонага от съда в Маями постанови, че платформата за търговия Robinhood трябва да премине през съдебно дело, свързано с няколко акции от ралито на меме акциите, което се проведе миналата година. Robinhood трябва да посрещне твърденията, че е извършила пазарна манипулация, когато в началото на 2021 г. временно е спряла клиентите да купуват определени акции.

Тези акции включват GameStop и AMC, които бяха в основата на манията покрай меме акциите, състояла се през 2021 г. Търговците на дребно купуваха акциите в огромни количества, което доведе до огромно увеличение на цената. След това платформата за търговия ограничи търговията с акциите, което предизвика гнева на търговците.

Robinhood и други наложиха ограничения върху купуването на акциите, като платформата за търговия извърши множество действия, като се сблъска с потока от покупки. Случаят беше началото на редица негативни заглавия по медиите за компанията, чиято цена на акциите спада от пика през август 2021 г. насам.

Съдия Алтонага също така отхвърли твърденията на инвеститорите на дребно, че Robinhood е проявила небрежност и е нарушила задълженията си, както и твърдението, че борсата е заговорничила, за да спре шорт скуиза. Междувременно компанията заявява, че смята, че предприетите от нея действия са били „подходящи и необходими„. Очевидното обяснение за решението е била криза на ликвидността, където не може да изплати печалби ан трейдърите.

Robinhood преживява трудни времена

2022-ра не беше най-добрата година за Robinhood. През това тримесечие платформата трябваше да съкрати работната си сила с 23%, докато звеното ѝ за крипто търговия беше глобено с $30 милиона в знаково дело.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000


Междувременно се появиха слухове, че FTX обмисля да придобие борсата. Главният изпълнителен директор Сам Банкман-Фрийд отрече тези слухове, въпреки че самият той има 7.6% дял в Robinhood.

Силен стремеж към растеж

Въпреки че времената за Robinhood бяха трудни, тя се фокусира върху разширяването на бизнеса си. Тя планира да пусне портфейл, който не е свързан с доверието, което ще я изправи срещу гигантите Coinbase и MetaMask. Тя също така планира да интегрира британската крипто компания Ziglu, което ще я подготви за експанзия в Европа.

Изглежда, че Robinhood се бори с трудностите, с които се сблъскваше досега. Въпреки това съдебното дело ще бъде внимателно наблюдавано и може да доведе до решение, което да нанесе още един удар на компанията, която се опитва да се съвземе от миналата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене