НАЧАЛО Други

Robinhood бяха глобени $30 милиона

август 3, 2022 13:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood бяха глобени $30 милиона

Департаментът за финансови услуги на щата Ню Йорк (NYDFS) наложи глоба в размер от $30 милиона на Robinhood Markets Inc.

Глобите бяха наложени за нарушения на стандартите за борба с изпирането на пари и киберсигурността.

Финансовият регулатор на щата Ню Йорк обяви на 2 август, че Robinhood Crypto LLC не е успяла да поддържа и сертифицира съвместими мерки за борба с прането на пари и киберсигурност, според доклад, публикуван от The Wall Street Journal.

Като част от условията на заповедта за съгласие Robinhood ще бъде задължена да наеме и външен консултант, който да направи преглед на степента, в която компанията спазва изискванията.

Сериозните недостатъци в Robinhood бяха открити след провеждането на надзорен преглед и разследване за правоприлагане.

Според регулаторния орган управлението и контролът на фирмата върху нейните системи за съответствие са били неадекватни, което е довело до пропуските.

Сред тях са неуспехите в изграждането и поддържането на култура на спазване на изискванията и в отделянето на подходящи ресурси за програмите, особено поради бързото разрастване на дружеството, което е задълбочило проблемите. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Повечето крипто инвеститори продават – само богатите държат


Други неуспехи включват невъзможността да се отделят достатъчно ресурси за програмите.

Заместник-главният юрисконсулт на Robinhood, отговарящ за съдебните дела и регулаторното правоприлагане, Черил Крамптън заяви в изявление във вторник: 

Постигнахме значителен напредък в изграждането на водещи в бранша правни програми, програми за съответствие и киберсигурност и ще продължим да приоритизираме тази работа, за да обслужваме най-добре нашите клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене