НАЧАЛО Други

Robinhood съкращава 23% от персонала си

август 3, 2022 18:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood съкращава 23% от персонала си

Съкращенията са съсредоточени предимно в екипите за операции, маркетинг и управление на програми, пише в блог публикация главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев. Този ход идва малко след като през април 2022 г. компанията обяви 9% намаление на броя на служителите, позовавайки се на спад на растежа.

Въздействието върху бизнеса на компанията с търговия с криптовалути не е ясно. Говорител на подразделението не отговори веднага на запитването за коментар.

Първоначалният кръг от съкращения “не стигна достатъчно далеч“, пише Тенев.

Макроикономическите условия и нарастващата инфлация са допринесли за намаляване на търговската дейност – което води до по-ниски приходи от такси – каза Тенев. Освен това неотдавнашният срив на криптопазара се е отразил отрицателно върху обемите на търговия и свързаните с нея активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase добави два по-малки алткойна


Миналата година [наехме много нов персонал] за много от нашите оперативни функции с предположението, че повишената ангажираност на дребно, която наблюдавахме с фондовите и криптопазарите в ерата на COVID, ще се запази и през 2022 г.” – каза Тенев.

В тази нова среда ние работим с повече персонал, отколкото е подходящо.

Съкратените служители ще получат съобщение по имейл и в Slack, се казва в блога. Напускащите служители ще имат възможност да останат на работа до 1 октомври 2022 г. с пълно заплащане и обезщетения.

Анализаторите вече бяха изчислили, че Robinhood, която стана публична през 2021 г., след като стана пионер в структурата за търговия с акции с нулева такса, няма да успее да постигне консенсусните показатели за растеж на Уолстрийт – преди съкращенията да бъдат оповестени публично.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

До Куон е арестуван от властите на Черна гора

В четвъртък министърът на вътрешните работи на Черна гора, Филип Аджич, обяви, че основателят на провалената криптовалута Terra, До Куон, е бил арестуван на летището в Подгорица.

март 23, 2023 20:30 1 мин. четене

Потребителите на затворената борса Bitzlato получават достъп до част от средствата си

Въпреки че беше конфискувана от европейските власти, Bitzlato, свързаната с Русия крипто борса, възстанови частично достъпа до средствата на потребителите.

март 23, 2023 13:20 2 мин. четене

Приемането на XRP Ledger се покачва, докато Ripple се бори със SEC

По данни на Messari броят на създадените сметки в XRP Ledger (XRPL) – система за дигитални плащания, която използва родния XRP токен на Ripple – е близо 5 милиона, което показва нарастващо приемане и използване.

март 23, 2023 12:00 1 мин. четене

Какво цели Bitget с поемането на контрола над BitKeep?

Крипто борсата Bitget инвестира $30 милиона в BitKeep, децентрализиран мулти-верижен портфейл, придобивайки контролен пакет акции в компанията.

март 23, 2023 10:00 2 мин. четене