НАЧАЛО Други

Robinhood съкращава 23% от персонала си

август 3, 2022 18:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood съкращава 23% от персонала си

Съкращенията са съсредоточени предимно в екипите за операции, маркетинг и управление на програми, пише в блог публикация главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев. Този ход идва малко след като през април 2022 г. компанията обяви 9% намаление на броя на служителите, позовавайки се на спад на растежа.

Въздействието върху бизнеса на компанията с търговия с криптовалути не е ясно. Говорител на подразделението не отговори веднага на запитването за коментар.

Първоначалният кръг от съкращения „не стигна достатъчно далеч„, пише Тенев.

Макроикономическите условия и нарастващата инфлация са допринесли за намаляване на търговската дейност – което води до по-ниски приходи от такси – каза Тенев. Освен това неотдавнашният срив на криптопазара се е отразил отрицателно върху обемите на търговия и свързаните с нея активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase добави два по-малки алткойна


Миналата година [наехме много нов персонал] за много от нашите оперативни функции с предположението, че повишената ангажираност на дребно, която наблюдавахме с фондовите и криптопазарите в ерата на COVID, ще се запази и през 2022 г.“ – каза Тенев.

В тази нова среда ние работим с повече персонал, отколкото е подходящо.

Съкратените служители ще получат съобщение по имейл и в Slack, се казва в блога. Напускащите служители ще имат възможност да останат на работа до 1 октомври 2022 г. с пълно заплащане и обезщетения.

Анализаторите вече бяха изчислили, че Robinhood, която стана публична през 2021 г., след като стана пионер в структурата за търговия с акции с нулева такса, няма да успее да постигне консенсусните показатели за растеж на Уолстрийт – преди съкращенията да бъдат оповестени публично.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене