НАЧАЛО Други

Robinhood с блестящо първо тримесечие, надминавайки очкаванията

09.05.2024 23:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood с блестящо първо тримесечие, надминавайки очкаванията

По време на разговора за приходите за първото тримесечие главният изпълнителен директор на Robinhood Владимир Тенев изрази разочарованието си от получаването на известие за евентуално правоприлагане от страна на Комисията по ценните книжа и фондовите борси, въпреки добрите резултати на компанията.

Robinhood отбеляза значителен ръст в обемите на крипто търговията, които се увеличиха с 224% до $36 милиарда, като свързаните с крипто услуги допринесоха с почти 40% за приходите от транзакции в размер на $329 милиона. Този тласък помогна на Robinhood да постигне второто си поредно печелившо тримесечие с нетна печалба от $157 милиона.

Положителният отчет за приходите обаче беше засенчен от известието за евентуални действия по правоприлагане от страна на SEC, което е насочено към крипто листванията и попечителските операции на Robinhood.

Въпреки регулаторните предизвикателства ръководителите на Robinhood увериха, че клиентските сметки остават незасегнати, като обещаха да защитават компанията и да се застъпват за клиентите.

Резултатите на Robinhood за първото тримесечие надхвърлиха очакванията на индустрията, като отчетените приходи в размер на $618 милиона надхвърлиха прогнозата от $534.5 милиона с 15.6%. Това доведе до рязък скок на акциите на Robinhood, които нараснаха със 7.3% в следборсовата търговия.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.