НАЧАЛО Крипто Крими

Американски регулатор завежда дело срещу Robinhood

06.05.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски регулатор завежда дело срещу Robinhood

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е готова да предприеме правни действия срещу бизнеса с криптовалути на Robinhood, което е сигнал за засилен контрол на пазара на дигитални активи.

Агенцията е издала Wells Notice на Robinhood, с което алармира компанията за предстоящи съдебни действия.

Преди това Robinhood е била обект на призовки за разследване от SEC, отнасящи се до различни аспекти на операциите ѝ с дигитални активи, включително листвания и попечителство. Компанията заяви ангажимента си да спазва тези разследвания в рамките на своите възможности. Въпреки това на 4 май 2024 г. Robinhood получи Wells Notice от SEC.

През последните години се наблюдава явно противопоставяне между SEC и пазара на дигитални активи, въпреки усилията на индустрията да се съобрази и да улесни засиленото регулиране в САЩ. Подходът на SEC към правоприлагането доведе до многобройни правни действия срещу крипто платформи, като Robinhood е последното допълнение към списъка.

Wells Notice служи като официално уведомление за предстоящи действия по правоприлагане от страна на SEC, след издаването на призовки за разследване на Robinhood. В известието се сочи, че агенцията е взела предварително решение да препоръча предприемане на действия за принудително изпълнение срещу Robinhood за предполагаеми нарушения на Закона за обмен на ценни книжа от 1934 г.

По-конкретно SEC изрази опасения, че Robinhood предлага на клиентите си дигитални активи, които могат да бъдат класифицирани като нерегистрирани ценни книжа. Това разграничение е от съществено значение в текущия регулаторен пейзаж, особено по отношение на класификацията на активи като Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

18.05.2024 3:00 2 мин. четене

Бившият директор на Binance все още не е вкаран в затвора

Според неотдавнашен доклад основателят на Binance Чанпен (CZ) Джао все още не е започнал да излежава четиримесечната си присъда поради процедурни въпроси в системата на наказателното правосъдие.

17.05.2024 7:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.