НАЧАЛО Алткойни

Цената на Solana спада след новината за новия план за компенсации на FTX

09.05.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Solana спада след новината за новия план за компенсации на FTX

Solana спадна с почти 4% за един ден на фона на опасенията за по-нататъшни разпродажби от страна на FTX, а текущите позиции на търговците показват, че $125 милиона са застрашени, ако тя се възстанови, както в последно време.

Освен това спадът на цената идва успоредно с около 40% намаление на открития интерес (OI) към Solana през последните 30 дни, до $1.78 милиарда на 9 май, по данни на CoinGlass.

Рязкото намаляване на OI обикновено сигнализира, че търговците са несигурни относно криптовалутата и не са уверени в заемането на позиции по цената на актива.

Въпреки това, Solana напоследък има умението да се възстановява бързо от спадовете си, което към момента може да застраши над $100 милиона в шорт позиции.

През последните 30 дни цената на Solana се понижаваше и възстановяваше с 5% в рамките на 24 часа.

На 19 април например SOL отбеляза подобен спад от 5%, преди бързо да се възстанови до $157 в рамките на няколко часа, точно преди халвинга на Биткойн на 20 април.

По подобен начин, ако цената на Solana се повиши до $157, както на 7 май, шорт позиции на стойност $125 милиона ще бъдат ликвидирани.

Последният спад на SOL обаче може да се дължи на съобщението на FTX от същия ден, че разполага с достатъчно средства, за да се разплати с жертвите на срива на борсата, след като продаде активите си – голяма част от тях са Solana.

Това се случва успоредно със спада на общите нагласи на крипто пазара, тъй като оценката на индекса на страха и алчността спадна с 13 пункта през последните 24 часа, като на 9 май се понижи до 54 пункта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто инвеститор загуби над $700,000 в търговия с меме токени за два дена

Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти, търсещи бързи печалби в конкурентна търговска среда.

20.05.2024 6:30 2 мин. четене

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.