НАЧАЛО Други

Робърт Кийосаки предупреждава за следващия банков гигант, който ще фалира

март 16, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки предупреждава за следващия банков гигант, който ще фалира

Робърт Кийосаки, автор и финансов експерт, известен с успешното си предсказване на фалита на Lehman Brothers през 2008 г., отново предизвика вълнение с последната си прогноза.

В предаването “Cavuto: Coast to Coast” Кийосаки предупреди за “перфектната буря”, която се задава на световните финансови пазари и според него ще засегне по-специално една банка: Credit Suisse.

Той изрази загриженост относно пазара на облигации, който според него е силно нестабилен и застрашен от срив. Авторът смята, че Credit Suisse, осмата по големина инвестиционна банка в света, е следващата банка, застрашена от срив поради сегашното състояние на пазара на облигации и предстоящото пенсиониране на бейби бумърите.

Проблемът е в пазара на облигации… преди години предвидих Lehman Brothers и мисля, че следващата банка, която ще си отиде, е Credit Suisse, защото пазарът на облигации се срива. Пазарът на облигации е много по-голям от пазара на акции. Федералният резерв се е заел, а те са пожарникарите и подпалвачите. Американският долар губи хегемонията си в света в момента. Така че [Фед] ще печатат все повече и повече и повече [долaри]… опитвайки се да запазят това нещо от потъване.

Тази прогноза дойде само няколко часа преди Credit Suisse да признае за “съществена слабост” в процедурите им за отчитане на финансовите 2021 и 2022 година.

Инвестиционната банка загуби $8 милиарда през 2022 г. и сега променя стратегиите си за оценка на риска.

Тази новина следва неотдавнашните сривове на Silicon Valley Bank (SVB) и Signature Bank в САЩ, поради което швейцарският финансов регулатор FINMA следи отблизо ситуацията за потенциални рискове от разпространение на проблемите.

Въпреки това главният изпълнителен директор на Credit Suisse Улрих Кьорнер настоя, че сривът на SVB няма да се отрази на неговата банка и че всичко е “спокойно” след колапса.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase обяви делистинга на шест алткойна, базирани на Етериум


Прогнозата на Кийосаки за пореден път подчерта потенциалните рискове, пред които са изправени световните финансови пазари. Докато някои експерти смятат, че прогнозите му са сензационни, други виждат в тях предупредителен знак за това, което предстои да се случи.

Независимо дали прогнозите на автора ще се сбъднат или не, ясно е, че световните финансови пазари са в несигурно състояние и инвеститорите трябва да действат предпазливо.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Задържания глава на Terra го очакват тежки условия в затвора

Според информацията До Куон, който в момента е арестуван в Черна гора и потенциално може да бъде екстрадиран в САЩ или Южна Корея, ще трябва да изтърпи тежките условия в затвора в страната.

март 31, 2023 19:00 2 мин. четене