НАЧАЛО Други

Coinbase обяви делистинга на шест алткойна, базирани на Етериум

март 16, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase обяви делистинга на шест алткойна, базирани на Етериум

Coinbase, водеща американска платформа за търговия с криптовалути, предупреди своите потребители, че планира да прекрати поддръжката на шест алткойна, базирани на Етериум.

Изключването от списъка ще се осъществи на 29 март, и ще включва Rally (RLY), DFI Money (YFII), Mirror (MIR), OMG Network (OMG), Loom Network (LOOM) и Augur (REP).

Coinbase заяви, че инвеститорите в тези активи все още могат да изтеглят средствата си за неопределено време. Компанията обаче не е предоставила ясна причина за премахването на тези активи от платформата си. Борсата заяви, че редовно наблюдава активите на своята борса, за да гарантира, че те отговарят на стандартите за листване.

В блог публикация от май 2021 г. Coinbase подробно описа изискванията, на които трябва да отговарят алткойните, за да бъдат регистрирани в платформата. При листването на нови активи компанията редовно извършва правни прегледи, прегледи за съответствие и прегледи на техническата сигурност. Тя също така редовно преглежда вече приетите алткойни, за да гарантира, че те продължават да отговарят на нейните стандарти.

По-конкретно, Coinbase оценява нивото на централизация на дадена монета, дали тя има действителен случай на употреба, дали кодът ѝ е сигурен и проверим и дали екипът зад проекта е предявил претенции за това дали инвестицията е актив или ценна книга.

Въпреки че Coinbase не е обяснила изрично защо изключва от списъка тези шест алткойна, някои експерти от бранша предполагат, че това може да се дължи на опасения относно липсата на регулаторно съответствие, централизацията или липсата на приемане на тези конкретни активи.

Струва си да се отбележи, че борсата и преди е изключвала от списъка други алткойни, които не са отговаряли на нейните стандарти, като XRP и Stellar Lumens.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Credit Suisse изправена пред правителствена намеса покрай обвинения в измама и слабости в контрола


Изключването на тези шест алткойна от Coinbase подчертава важността на спазването на стандартите за вписване в платформата за алткойн проектите, които се надяват да получат по-широко приемане и признание в крипто екосистемата.

Тъй като индустрията продължава да се развива, а регулаторните стандарти стават все по-строги, алткойн проектите трябва да гарантират, че отговарят на тези стандарти, ако се надяват да бъдат регистрирани на големи борси като Coinbase.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Задържания глава на Terra го очакват тежки условия в затвора

Според информацията До Куон, който в момента е арестуван в Черна гора и потенциално може да бъде екстрадиран в САЩ или Южна Корея, ще трябва да изтърпи тежките условия в затвора в страната.

март 31, 2023 19:00 2 мин. четене