НАЧАЛО Други

Разгневени инвеститори започват издирване на основателя на Terra

октомври 20, 2022 21:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разгневени инвеститори започват издирване на основателя на Terra

Голяма група инвеститори на дребно организират издирване на До Куон - основател на емитента на стабилни монети Terra, за да установят местонахождението му.

Според Financial Times крипто търговците, засегнати от срива на екосистемата Terra (LUNA) на стойност около $40 милиарда по-рано тази година, искат да издирят Куон и да възстановят загубите си.

Броят на инвеститорите е около 4,400 души и са известни като UST Restitution Group (URG). Някой от тях ще предприемат международни полети до последните известни местоположения на Куон с цел да издирят крипто предприемача.

Кан Хьон-сук, член на URG, който е работил в Terraform Labs преди срива ѝ, заяви, че ще лети за Дубай, където според него има голяма вероятност да се крие Куон.

Намирането му може да се окаже по-лесно, отколкото се предполага. Искам да набера други хора, които да се включат в търсенето. Шансът да го намерим в Дубай е 50 на 50.

Друг член на организацията с псевдонима HKTrader, сподели, че е загубил спестяванията си, инвестирайки в стабилната монета на Terra. Той заяви, че е подготвил колективен иск срещу Куон, докато го е издирвал в Сингапур, но е загубил следите му след като CEO-то е напуснал страната.

Според URG, До Куон в момента може да се намира в Дубай, Русия, Азербайджан, Сейшелските острови или Мавриций, наред с други държави.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: $14,000 е дъното, твърди трейдър


Преди месец главата на Terraform Labs даде множество разяснения в Twitter, като отхвърли, че е беглец, подчертавайки готовността си да сътрудничи на съдебните органи. Въпреки това Куон не е разкрил местоположението си пред властите, позовавайки се на съображения за сигурност.

Понастоящем Куон се издирва от Интерпол с червена бюлетина и южнокорейските власти за предполагаемо извършване на финансови измами. Той също така е обект на колективни съдебни искове в Сингапур и САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене