Home

Разгневени инвеститори започват издирване на основателя на Terra

20.10.2022 21:33 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разгневени инвеститори започват издирване на основателя на Terra

Голяма група инвеститори на дребно организират издирване на До Куон - основател на емитента на стабилни монети Terra, за да установят местонахождението му.

Според Financial Times крипто търговците, засегнати от срива на екосистемата Terra (LUNA) на стойност около $40 милиарда по-рано тази година, искат да издирят Куон и да възстановят загубите си.

Броят на инвеститорите е около 4,400 души и са известни като UST Restitution Group (URG). Някой от тях ще предприемат международни полети до последните известни местоположения на Куон с цел да издирят крипто предприемача.

Кан Хьон-сук, член на URG, който е работил в Terraform Labs преди срива ѝ, заяви, че ще лети за Дубай, където според него има голяма вероятност да се крие Куон.

Намирането му може да се окаже по-лесно, отколкото се предполага. Искам да набера други хора, които да се включат в търсенето. Шансът да го намерим в Дубай е 50 на 50.

Друг член на организацията с псевдонима HKTrader, сподели, че е загубил спестяванията си, инвестирайки в стабилната монета на Terra. Той заяви, че е подготвил колективен иск срещу Куон, докато го е издирвал в Сингапур, но е загубил следите му след като CEO-то е напуснал страната.

Според URG, До Куон в момента може да се намира в Дубай, Русия, Азербайджан, Сейшелските острови или Мавриций, наред с други държави.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: $14,000 е дъното, твърди трейдър


Преди месец главата на Terraform Labs даде множество разяснения в Twitter, като отхвърли, че е беглец, подчертавайки готовността си да сътрудничи на съдебните органи. Въпреки това Куон не е разкрил местоположението си пред властите, позовавайки се на съображения за сигурност.

Понастоящем Куон се издирва от Интерпол с червена бюлетина и южнокорейските власти за предполагаемо извършване на финансови измами. Той също така е обект на колективни съдебни искове в Сингапур и САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън предполагаемо се оттегля от президентската надпревара

Президентската битка в САЩ между Джо Байдън и Доналд Тръмп може би върви към своя край.

19.07.2024 1:45 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.