НАЧАЛО Блокчейн

Путин иска да въведе блокчейн система за международни разплащания

ноември 28, 2022 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Путин иска да въведе блокчейн система за международни разплащания

Президента на Русия Владимир Путин заяви, че е необходима нова и независима международна система за разплащане на фона на санкциите и ограниченията, наложени от света на страната му.

Според информацията изявлението е направено на конференцията за изкуствен интелект, организирана от Сбербанк. В речта си президента разкри, че международните разплащания в момента са застрашени поради напрегнатите отношения между Русия и западните суперсили.

Путин каза, че новата система ще бъде независима от банките и намесата на трети страни. Той предложи да се създаде система, основана на дигитална валута и блокчейн технология. Според него тя ще е по-удобна, но в същото време напълно безопасна за участниците и независима от банки и намеса на трети страни.

Путин смята, че сегашната система е скъпа

Президентът определи настоящия метод за международни плащания като скъп. Според него финансовите групи, които контролират международните разплащания са виновни за високата им цена.

Определяйки санкциите на Запада срещу Русия като незаконни ограничения, Путин отбеляза, че международните разплащания сега са обект на атака. Той добави че руските финансови институции знаят това по-добре от всеки друг, защото са изложени на тези практики.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Етериум: Прогноза за 2025 – 2030 г.


Русия приема криптовалутите, за да се обяви срещу санкциите?

Русия направи няколко прокрипто стъпки и опити за бойкотиране на наложените санкции. Управляваната от Путин държава също така увеличи подкрепата си за легализирането на международните крипто плащания.

През октомври стана ясно, че Руските предприятия заобикалят санкциите с помощта на криптовалути въпреки факта, че регулирането на крипто средата в Руската федерация все още не е правилно конфигурирано.

Страната също обяви, че работи по закон за създаване на национална крипто борса. Законодателите на страната също работят по проект, който легализира добива на дигитални валути на територията на Русия и начини за продажбата на добитите активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

Следващият голям ъпгрейд на Етериум, познат като “Dencun”, вероятно ще бъде пуснат със закъснение според изявленията на разработчиците по време на среща на 21 септември.

септември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Един от най-големите одитори в света обяви подкрепата си за Етериум и публичните блокчейни

Пол Броуди от Ernest & Young, един от четирите най-големи световни одитори, смята, че частните блокчейни няма да имат шанс да издържат, ако повече протоколи се изграждат върху публични мрежи, особено Етериум.

септември 21, 2023 22:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Ето защо бе отложен старта на дългоочакваната тестова мрежа на Етериум

Дългоочакваната тестова мрежа Holesky в блокчейна на Етериум ще бъде пусната със закъснение поради несъответствие в параметрите.

септември 17, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.