НАЧАЛО Блокчейн

Путин иска да въведе блокчейн система за международни разплащания

ноември 28, 2022 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Путин иска да въведе блокчейн система за международни разплащания

Президента на Русия Владимир Путин заяви, че е необходима нова и независима международна система за разплащане на фона на санкциите и ограниченията, наложени от света на страната му.

Според информацията изявлението е направено на конференцията за изкуствен интелект, организирана от Сбербанк. В речта си президента разкри, че международните разплащания в момента са застрашени поради напрегнатите отношения между Русия и западните суперсили.

Путин каза, че новата система ще бъде независима от банките и намесата на трети страни. Той предложи да се създаде система, основана на дигитална валута и блокчейн технология. Според него тя ще е по-удобна, но в същото време напълно безопасна за участниците и независима от банки и намеса на трети страни.

Путин смята, че сегашната система е скъпа

Президентът определи настоящия метод за международни плащания като скъп. Според него финансовите групи, които контролират международните разплащания са виновни за високата им цена.

Определяйки санкциите на Запада срещу Русия като незаконни ограничения, Путин отбеляза, че международните разплащания сега са обект на атака. Той добави че руските финансови институции знаят това по-добре от всеки друг, защото са изложени на тези практики.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Етериум: Прогноза за 2025 – 2030 г.


Русия приема криптовалутите, за да се обяви срещу санкциите?

Русия направи няколко прокрипто стъпки и опити за бойкотиране на наложените санкции. Управляваната от Путин държава също така увеличи подкрепата си за легализирането на международните крипто плащания.

През октомври стана ясно, че Руските предприятия заобикалят санкциите с помощта на криптовалути въпреки факта, че регулирането на крипто средата в Руската федерация все още не е правилно конфигурирано.

Страната също обяви, че работи по закон за създаване на национална крипто борса. Законодателите на страната също работят по проект, който легализира добива на дигитални валути на територията на Русия и начини за продажбата на добитите активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Optimism пуска първата си голяма актуализация в средата на март

Optimism, мрежа от втори слой на Етериум, ще пусне Bedrock, първата си голяма актуализация, на 16 март, с цел да подобри производителността.

февруари 3, 2023 14:11 2 мин. четене

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене