Home

Путин иска да въведе блокчейн система за международни разплащания

28.11.2022 18:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Путин иска да въведе блокчейн система за международни разплащания

Президента на Русия Владимир Путин заяви, че е необходима нова и независима международна система за разплащане на фона на санкциите и ограниченията, наложени от света на страната му.

Според информацията изявлението е направено на конференцията за изкуствен интелект, организирана от Сбербанк. В речта си президента разкри, че международните разплащания в момента са застрашени поради напрегнатите отношения между Русия и западните суперсили.

Путин каза, че новата система ще бъде независима от банките и намесата на трети страни. Той предложи да се създаде система, основана на дигитална валута и блокчейн технология. Според него тя ще е по-удобна, но в същото време напълно безопасна за участниците и независима от банки и намеса на трети страни.

Путин смята, че сегашната система е скъпа

Президентът определи настоящия метод за международни плащания като скъп. Според него финансовите групи, които контролират международните разплащания са виновни за високата им цена.

Определяйки санкциите на Запада срещу Русия като незаконни ограничения, Путин отбеляза, че международните разплащания сега са обект на атака. Той добави че руските финансови институции знаят това по-добре от всеки друг, защото са изложени на тези практики.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Етериум: Прогноза за 2025 – 2030 г.


Русия приема криптовалутите, за да се обяви срещу санкциите?

Русия направи няколко прокрипто стъпки и опити за бойкотиране на наложените санкции. Управляваната от Путин държава също така увеличи подкрепата си за легализирането на международните крипто плащания.

През октомври стана ясно, че Руските предприятия заобикалят санкциите с помощта на криптовалути въпреки факта, че регулирането на крипто средата в Руската федерация все още не е правилно конфигурирано.

Страната също обяви, че работи по закон за създаване на национална крипто борса. Законодателите на страната също работят по проект, който легализира добива на дигитални валути на територията на Русия и начини за продажбата на добитите активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Топ инвестиционна компания стартира частен кредитен фонд на Solana

Стартъп, специализиран в областта на финансовата токенизация, възнамерява да въведе няколко блокчейн-базирани фонда в Solana мрежата.

23.07.2024 16:30 1мин. четене

Ripple се стреми да бъде лидер във финтех инфраструктурата

Президентът на Ripple очерта амбициозната цел на компанията да се превърне във водещ доставчик на инфраструктура за дигитални активи за финансовия сектор.

23.07.2024 6:00 1мин. четене

Техническият директор на Ripple разкри информация за ъпдейта на XRP Ledger

Главният технически директор на Ripple Дейвид Шварц наскоро изтъкна едно важно напомняне от RippleX за всички оператори на XRP Ledger възли: обновяването до най-новата версия на rippled е от решаващо значение за целостта на услугата.

19.07.2024 22:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.