НАЧАЛО Други

Русия: Бизнесите заобикалят санкциите чрез криптовалути

октомври 10, 2022 14:11 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия: Бизнесите заобикалят санкциите чрез криптовалути

Според Министерството на финансите руските предприятия, работещи в рамките на Руската федерация, са започнали да използват криптовалути, за да заобикалят санкциите при трансгранични транзакции.

Руските предприятия вече заобикалят санкциите с помощта на криптовалути. Това се случва въпреки факта, че регулирането на крипто средата в Руската федерация все още не е правилно конфигурирано.

Това заяви в интервю директорът на отдела за финансова политика на Министерството на финансите Иван Чебесков.

Чебесков не уточни за кои компании става въпрос. Въпреки това беше съобщено, че обемът на транзакциите се е увеличил няколко пъти. Това се случва на фона на затягането на санкционния режим.

Руските предприятия и „недружелюбните“ държави

Владимир Гамза е ръководител на Търговско-промишлената палата на Руската федерация. Той заяви, че бизнесът в Руската федерация използва криптовалутата основно за транзакции с недружелюбни държави (САЩ, Украйна, Норвегия, Сингапур и др.).

Очаква се до края на годината руските власти да въведат законодателни изисквания за трансгранични транзакции с криптовалута. В самата Руска федерация обаче властите не възнамеряват да легализират обращението на криптовалути.

Дигитална рубла

Въпреки положителната нагласа на руските власти към използването на криптовалути в чужбина, Централната банка на Руската федерация не е толкова оптимистично настроена. Вместо криптовалути банката иска да види използването на дигитална рубла, която в момента се тества сред ограничена група руски банки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: На каква цена може да се търгува актива до 2 години?


Елвира Набиулина е ръководител на Централната банка на Руската федерация. Тя заяви, че финансовият мегарегулатор възнамерява да насърчи използването на дигитална рубла за трансгранични трансакции. Вече се работи по прототип на система за взаимодействие с други парични системи.

Тя обаче призна, че внедряването на системата зависи не толкова от Руската федерация, колкото от готовността на другата страна. Така че не е ясно колко популярна ще бъде дигиталната рубла за такива цели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене