НАЧАЛО Други

Предстои тежко регулаторно ограничение на крипто стейкинга – Питър Бранд

11.05.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстои тежко регулаторно ограничение на крипто стейкинга – Питър Бранд

Трейдърът ветеран Питър Бранд разпали дискусия в криптовалутната общност с неотдавнашните си забележки в X.

Бранд направи смела прогноза в четвъртък, предвиждайки потенциално тежко регулаторно ограничение на крипто стейкинга, което той описа като предстояща „кървава баня“.

В Х той заяви:

Ако крипто общността е разстроена от третирането на XRP, ETH и др. като ценни книжа от страна на на SEC, изчакайте, докато [USOCC и Министерството на финансите започнат] пълна атака над стейкинга. Това ще бъде кървава баня.“

Изявлението на експертът отрази нарастващите опасения на крипто пазара относно потенциалните агресивни регулаторни действия не само от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC), но и от Службата на валутния контрол (OCC) и Министерството на финансите на САЩ.

Неотдавнашните правни предизвикателства и регулаторни действия засилиха напрежението в крипто пространството. Последното съдебно решение срещу Coinbase Global Inc. до голяма степен отхвърли усилията на компанията да се пребори с обвиненията на SEC, свързани с нейната програмата за стейкинг, което сигнализира за засилен контрол върху подобни дейности.

Освен това основните криптовалути като Биткойн претърпяха колебания в цените вследствие на регулаторния контрол. Въпреки получаването на уведомление от SEC, което индикира правни действия срешу компанията, Robinhood Markets Inc. отчете значителен ръст в обема на крипто търговията, което говори за сложен и предизвикателен пазарен пейзаж.

В разгара на тези събития съоснователят на Етериум Джоузеф Любин разкритикува SEC за възпрепятстване на растежа на крипто сектора. Consensys, неговата компания, понастоящем е въвлечена в правен спор със SEC относно класификацията на Етериум.

Освен това Камарата на представителите на САЩ се противопостави на правилата на SEC за крипто попечителство – ход, на който президентът Джо Байдън обеща да се противопостави. Тези събития подчертават противоречивата регулаторна среда около криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.