НАЧАЛО Биткойн

Питър Шиф отново разкритикува Биткойн след като криптовалутата достигна $50,000

13.02.2024 19:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Питър Шиф отново разкритикува Биткойн след като криптовалутата достигна $50,000

В светлината на неотдавнашното покачване на стойността на Биткойн американският брокер и финансов коментатор Питър Шиф изрази скептицизъм, като предположи, че това може да прилича на "още един класически “пъмп и дъмп” цикъл.

В сектора на инвестициите  пъмп и дъмп (pump and dump) е манипулативна схема, чрез която изкуствено се надува стойността на даден актив, за да се продаде на по-висока цена.

В понеделник цената на Биткойн се покачи над границата от $50,000, достигайки най-високото си ниво от три години насам. Това рязко повишение предизвика вълнение сред инвеститорите, като много от тях се насочиха към криптовалутата.

Скокът до голяма степен се дължеше на значителния приток на средства към спот пазара на Биткойн ETF, възлизащ на $1.1 милиарда през изминалата седмица.

Макар че ентусиазмът от ралито на BTC е голям, Шиф остава предпазлив, разглеждайки го като потенциално краткотрайно настроение.

Той характеризира скока като напомнящ за тактика на манипулация, целяща привличане на купувачи, които впоследствие да се освободят от надценения актив с печалба, което може да доведе до срив на цената.

Позицията на Шиф повтаря тази на Джим Креймър, водещ на предаването “Mad Money” по CNBC, който постоянно изразява резерви към Биткойн и съветва инвеститорите да се освободят от своите дялове. 

Миналия месец, когато Биткойн наближи $40,000, Креймър намекна за предпазливост, като предположи, че може би е благоразумно инвеститорите да “изтеглят парите си”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

21.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.