НАЧАЛО Биткойн

Джим Креймър с поредните песимистични коментари за Биткойн

23.01.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джим Креймър с поредните песимистични коментари за Биткойн

Джим Креймър, известен телевизионен водещ на CNBC, изрази песимистична нагласа за бъдещото представяне на Биткойн (BTC).

Креймър, известен специалист по подбор на акции, смята, че Биткойн може да се бори да се възстанови, след като стигна прага от $40,000.

Първоначално разглеждани като средство за лесен достъп на масовите инвеститори до Биткойн, появата на спот BTC борсово търгувани фонде (ETF) съвпадна с понижението в пазарната стойност на флгманската криптовалута.

Този неочакван обрат рязко контрастира с оптимистичните очаквания, които преди това бяха свързани с ценовата траектория на Биткойн. Ключов играч в сферата на дигиталните активи, Grayscale, изигра роля за формирането на тази негативна перспектива.

Неотдавнашните действия на Grayscale, като например депозирането на 15,308 BTC ($623.8 милиона) в Coinbase Prime, породиха опасения.

Тази тенденция продължи и след одобрението на Биткойн борсово търгуваните фондове, като Grayscale общо депозира 63,991 BTC ($2.68 милиарда) в Coinbase Prime.

Неотдавнашните коментари на Креймър относно Биткойн се оказаха забележително точни. Водещият на предаването “Mad Money” по CNBC преди това отправи предпазливо предупреждение относно перспективите за цената на Биткойн.

Той заяви, че бързото нарастване на стойността на актива в очакване на ETF, последвано от слаба пазарна реакция, е значителен червен флаг.

Тогава Креймър предположи, че Биткойн може би достига своя връх – прогноза, която се потвърди, тъй като впоследствие цената на Биткойн падна под границата от $41,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на „гол император“ на фона на въодушевлението около Биткойн ETF в Съединените щати.

23.02.2024 11:00 2 мин. четене

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.