НАЧАЛО Биткойн

Ето защо цената на Биткойн скочи до $50,000

12.02.2024 20:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо цената на Биткойн скочи до $50,000

Цената на Биткойн (BTC) се повиши с повече от 17% тази седмица, което доведе до значително увеличение на ликвидациите на пазара.

Този скок също така идва на фона на засиления оптимизъм и увеличените институционални инвестиции, които изстреляха криптовалутата до най-високото ѝ ниво от две години насам.

Освен това криптовалутата демонстрира забележителен ръст, като се повиши с над 120% в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки че одобрението на 11 спот Биткойн ETF през тази година със сигурност изигра роля за този скок, други фактори, допринесли за покачването също трябва да бъдат споменати.

Джаг Кунер, ръководител на отдел “Деривати” в Bitfinex, отдаде този неотдавнашен ценови скок главно на инвеститорите на спот пазара.

Kунер заяви:

Спот купувачите, характеризиращи се с агресивни пазарни поръчки, бяха движещата сила зад по-голямата част от покупките.

Миналия понеделник цената на Биткойн се колебаеше малко над $42,000, но последвалият възходящ тренд предизвика каскада от ликвидиране на шорт позиции, което допълнително тласна цената нагоре.

Това волатилно ценово действие доведе до рязко увеличение на ликвидациите на пазара на криптовалути с над $194 милиона към момента на писане на статията, повечето от които в шорт позиции.

В други новини, неотдавнашното рали донесе значителни нереализирани печалби за MicroStrategy. Компанията, ръководена от Майкъл Сейлор, понастоящем държи инвестиции в Биткойн, оценени на нереализирана печалба от около $3.5 милиарда.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $49,910, което е малко под границата от $50,000, която бе достигната на 12 февруари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Срив в цената на Биткойн означава добри възможности за инвеститорите – Робърт Кийосаки

Известният инвеститор Робърт Кийосаки, който се слави със забележително оптимистичните си възгледи за Биткойн, наскоро коментира опасенията относно потенциален рязък спад в стойността на BTC.

25.02.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн: Историята може да се повтори – какво означава това за алткойните?

Уважаван стратег в областта на криптовалутите предполага, че Биткойн (BTC) може да последва историческа тенденция, която потенциално да предизвика ръст при алткойните.

24.02.2024 20:00 2 мин. четене

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

24.02.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.