НАЧАЛО Други

PayPal се присъедини към TRUST мрежата на Coinbase

август 23, 2022 11:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
PayPal се присъедини към TRUST мрежата на Coinbase

PayPal се присъедини към TRUST мрежата на Coinbase, за да спази правната уредба на банковата тайна на финансовата индустрия

PayPal си сътрудничи с Coinbase по отношение на спазването на нормативните изисквания.

Според изявление на Coinbase от 22 август платежният гигант се е присъединил към мрежата TRUST мрежата (Travel Rule Universal Solution Technology) на Coinbase.

Заедно с останалите членове на TRUST мрежата PayPal ще работи за повишаване на съответствието с т.нар. правна уредба за банковата тайна, изискванa от американските финансови институции. Това правило изисква от финансовите институции да споделят информация за клиентите си, когато тези клиенти извършват транзакции над определена сума.

Мрежата TRUST на Coinbase има за цел да разкрива необходимите данни, като същевременно защитава неприкосновеността на личния живот на потребителите. Тя ще избегне използването на централно хранилище на потребителски данни и ще гарантира, че членовете ѝ са в съответствие с разпоредбите чрез решение за правно съответствие и управление на риска от Exiger.

Въпреки че през февруари мрежата TRUST имаше само 18 членове, през последните месеци тя бързо се разрасна. С решението на PayPal да се присъедини към TRUST броят на членовете на групата достигна 38.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин с остър упрек към Ripple и XRP


Няколко водещи крипто борси, като Binance.US, Crypto.com, Gemini и Kraken, участват в TRUST заедно с Coinbase. Други фирми, участващи в мрежата, включват емитента на USDC Circle, инвестиционния мениджър Fidelity Digital, приложението за търговия с акции и криптовалути Robinhood и крипто заемодателя Nexo.

PayPal въведе търговия с криптовалути през октомври 2020 г. Това лято тя разшири допълнително тези функции, като през юни позволи на клиентите да теглят и депозират криптовалути за първи път.

Вероятно, нарастващият набор от крипто функционалности на PayPal означава, че компанията трябва да се съобразява с регулациите в по-широк мащаб, а решението ѝ да се присъедини към мрежата на Coinbase вероятно ще ѝ помогне в това отношение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Няма да има CBDC във Флорида, твърди губернаторът

В скорошна реч губернаторът на Флорида Рон ДеСантис призова за забрана на цифровите валути на централните банки (CBDC) в своя щат и призова други щати да последват примера му.

март 21, 2023 11:00 2 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене