НАЧАЛО Финтех

PayPal разшири набора си от крипто услуги

август 17, 2022 19:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
PayPal разшири набора си от крипто услуги

PayPal официално обяви пълен набор от услуги, свързани с криптовалути в опитите си да получи 'парче от пая' - като паят в случая е крипто пространството.

На 17-ти август, сряда, PayPal обяви в Twitter профила си, че разширява набора си от крипто услуги в съответствие с досегашните им планове за установяване в пространството.

Вече потребителите на платформата ще могат да купуват, продават и обменят криптовалутите Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Биткойн Кеш (BCH) и Лайткойн (LTC). Освен това потребителите могат да изберат криптовалута на касата за отговарящи на условията покупки, когато се разплащат. Всичко това елиминира нуждата от следене на различни крипто борси и посредници, позволявайки достъп от едно място. 

На Световният икономически форум през май, вицепрезидентът на PayPal, Ричард Наш, заяви, че компанията работи усилено, за да поддържа всички възможни дигитални услуги, включително дигитални валути и CBDC (дигитални валути на централните банки).

Съобщава се, че компанията също обмисля пускането на своя собствена стабилна монета, именувана PayPal Coin.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Българинът, който остави своя отпечатък в проекта Cardano


В ексклучивно интервю за CTech на 14-ти март, главният изпълнителен директор на PayPal, Дан Шулман, подчерта полезността на дигиталните валути:

Мисля, че първоначалните неща, които всеки мисли за крипто, купуването и продажбата му и каква ще бъде цената на Биткойн утре, това е най-малко интересната част за дигиталните валути за мен. 

Това е мислене за дигиталните валути като клас активи. За мен истинското вълнуващо нещо за дигиталните валути е каква полезност могат да осигурят при плащанията.

PayPal наскоро закри услугите си в Русия, позовавайки се на „настоящите обстоятелства“, присъединявайки се към много финансови и технологични компании в преустановяването на операциите си там след инвазията в Украйна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

януари 28, 2023 8:10 2 мин. четене

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене