НАЧАЛО Регулации

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

Общопартийната парламентарна група за криптовалути и цифрови активи (APPG) заяви, че е започнала проучване на криптосектора в Обединеното кралство с цел да изготви доклад и препоръки, които да сподели с правителството.

Тази група ще се ангажира с разглеждането на ключови политически въпроси, свързани с крипто и дигиталните активи в Обединеното кралство – писмени становища ще се приемат до 5 септември, се казва в обявлението на APPG.

Двупартийната група е съставена от депутати от основните политически партии и действа като форум за създателите на политики и крипто сектора в Обединеното кралство. 

Групата иска да чуе мнението на участници в крипто индустрията, регулаторите, експертите от индустрията и правителството относно ролята на регулациите, дигиталните валути на централните банки, икономическата престъпност и защитата на потребителите. Тя също така планира да проведе няколко сесии за представяне на доказателства през следващите месеци. 

Лиза Камерън, председател на APPG, заяви: 

Жизнено важно е Обединеното кралство да не сваля крака си от газта и правителството и регулаторните органи да спазват ангажиментите си, когато става въпрос за крипто и цифрови активи. 

Групата ще сподели своите констатации и с комисията по въпросите на финансите в парламента, която обяви свое собствено разследване на сектора. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е най-голямата позиция на Питър Бранд


В контраст Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ предприема подход, който според Том Емър, е прекомерен. Емър, който е представител на Минесота, твърди, че агенцията противоконституционно разширява властта си по отношение на дигиталните активи. 

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) е адски решена да разшири размера на своя отдел за правоприлагане в областта на криптовалутите и да използва правоприлагането за противоконституционно разширяване на своята юрисдикция.

Комисията разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance. Много пазарни участници се надяват Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) да възприеме централна роля в регулирането на крипто пазара, тъй като агенцията има по-отворен подход от SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене