НАЧАЛО Регулации

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

август 7, 2022 14:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

Общопартийната парламентарна група за криптовалути и цифрови активи (APPG) заяви, че е започнала проучване на криптосектора в Обединеното кралство с цел да изготви доклад и препоръки, които да сподели с правителството.

Тази група ще се ангажира с разглеждането на ключови политически въпроси, свързани с крипто и дигиталните активи в Обединеното кралство – писмени становища ще се приемат до 5 септември, се казва в обявлението на APPG.

Двупартийната група е съставена от депутати от основните политически партии и действа като форум за създателите на политики и крипто сектора в Обединеното кралство. 

Групата иска да чуе мнението на участници в крипто индустрията, регулаторите, експертите от индустрията и правителството относно ролята на регулациите, дигиталните валути на централните банки, икономическата престъпност и защитата на потребителите. Тя също така планира да проведе няколко сесии за представяне на доказателства през следващите месеци. 

Лиза Камерън, председател на APPG, заяви: 

Жизнено важно е Обединеното кралство да не сваля крака си от газта и правителството и регулаторните органи да спазват ангажиментите си, когато става въпрос за крипто и цифрови активи. 

Групата ще сподели своите констатации и с комисията по въпросите на финансите в парламента, която обяви свое собствено разследване на сектора. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е най-голямата позиция на Питър Бранд


В контраст Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ предприема подход, който според Том Емър, е прекомерен. Емър, който е представител на Минесота, твърди, че агенцията противоконституционно разширява властта си по отношение на дигиталните активи. 

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) е адски решена да разшири размера на своя отдел за правоприлагане в областта на криптовалутите и да използва правоприлагането за противоконституционно разширяване на своята юрисдикция.

Комисията разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance. Много пазарни участници се надяват Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) да възприеме централна роля в регулирането на крипто пазара, тъй като агенцията има по-отворен подход от SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Няма да има CBDC във Флорида, твърди губернаторът

В скорошна реч губернаторът на Флорида Рон ДеСантис призова за забрана на цифровите валути на централните банки (CBDC) в своя щат и призова други щати да последват примера му.

март 21, 2023 11:00 2 мин. четене

Питър Шиф смята, че банковите регулации могат да задълбочат икономическата криза

Балансът между регулациите и банковите институции се обсъжда отдавна, особено след големи икономически кризи. Питър Шиф, известен икономист, изрази убеждението си, че разширяването на банковите регулации може да допринесе за задълбочаване на икономическите кризи.

март 20, 2023 7:00 2 мин. четене

Банките в САЩ изразяват нарастващи притеснения за криза

Коалицията на средно големите американски банки в Америка (Mid-Size Bank Coalition of America – MBCA) е поискала от федералните регулаторни органи на САЩ да удължат срока на застраховката на всички депозити за следващите две години.

март 19, 2023 19:00 2 мин. четене

Администрацията на Байдън използва пазарния хаос, за да се насочи към крипто

В неотдавнашно интервю за Fox Business американският законодател Том Емър обвини администрацията на президента Байдън, че използва пазарния хаос, за да унищожи криптовалутната индустрия.

март 17, 2023 20:00 2 мин. четене