НАЧАЛО Регулации

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

Както Coinbase, така и Binance са се постарали да успокоят регулаторите, като последната има отделно подразделение (Binance.US) с ограничени услуги за американски клиенти.

Очевидно това все още не е достатъчно за SEC, докато по-благосклонният към криптовалутите регулатор, Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), е по-вероятно да възприеме подход, който не се основава на прекомерно правоприлагане и съдебни дела.

Според доклад на Forbes от 4 август всяка американска криптоборса е в различни етапи на разследване от страна на посочените служители на SEC.

Криптовалутите не са ценни книжа… засега

Въпреки това криптоактивите все още не са официално класифицирани като ценни книжа, така че SEC технически действа извън своята юрисдикция.

За това намекна републиканският сенатор Том Емър, както отразихме от CryptoDnes. Той заяви миналия месец, че агенцията и нейният антикрипто председател Гари Генслер са „адски амбицирани да разширят размера на своя отдел за правоприлагане в областта на крипто, използвайки правоприлагането за противоконституционно разширяване на своята юрисдикция„.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт


Все пак има надежда, тъй като SEC спешно иска да разреши спора си със CFTC относно крипто юрисдикцията, според служителя, чието име не е посочено.

Ако въпросът не бъде решен вътрешно, ще трябва да се намесят законодателите, а този Конгрес вероятно ще застане на страната на CFTC„, каза той.

Наскоро бяха представени два законопроекта, които да дадат на CFTC по-голяма юрисдикция над криптовалутите, но служителят заяви, че има по-малко от 50% шанс някой от тях да бъде приет тази година. Законопроектът Лумис/Гилибранд беше представен на 7 юни, а Законът за защита на потребителите на дигитални стоки беше обявен тази седмица.

Пътят на SEC

Според един от изпълнителните директори на криптоборса, много американски борси вероятно са получили известия от Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) в рамките на нейната кампания за правоприлагане. Те се използват за официално информиране на компаниите, когато срещу тях предстои да бъдат предприети действия. Неназованият изпълнителен директор също така заяви, че тези случаи са отделни от стандартните процедури на SEC.

Binance.US вече извади от списъка актив, считан за ценна книга от SEC, тази седмица, когато се отказа от токена AMP.

Битката за регулаторен контрол върху криптовалутите в Америка продължава и едва ли ще приключи скоро, което само удължава несигурността за компаниите, които се опитват да се съобразят с изискванията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене

Липса на кадри за регулиране на криптовалутите в Европа

Европейският банков орган (ЕБО), органът, натоварен с регулирането на криптовалутите в региона, изрази загриженост относно способността си да изпълни задачата, като се позова на липсата на персонал и логистичните предизвикателства.

юли 29, 2022 14:17 1 мин. четене