НАЧАЛО Други

Основателят на Tron коментира бъдещето на изкуствения интелект и блокчейн

09.05.2024 3:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Tron коментира бъдещето на изкуствения интелект и блокчейн

Основателят на Tron Джъстин Сън наскоро сподели своя оптимизъм за бъдещето на изкуствения интелект (AI) и блокчейн технологията.

В преведена публикация от китайски Сън прогнозира предстоящо сближаване на AI, роботиката и пространствените изчисления в индустрията.

Сън, който се хвали с ежедневна работа от над 10 часа, разкри фокуса си върху изучаването на Apple Vision Pro, по-специално задълбочавайки се в пространствените изчисления, роботиката и AI. Той подчерта нарастващото значение на тези технологии, отбелязвайки тенденция към експлозивен растеж в дигиталната екосистема.

Тъй като крипто иноваторите все повече изследват пейзажа на AI, той разпознава потенциалната синергия между неизменността на блокчейна и интензивния характер на AI за данни. Децентрализираните технологии предлагат предимства при запазването на огромни количества AI данни и подобряването на достъпността, като по този начин стимулират приемането.

Едно забележително нововъведение в това пресичане е интегрирането на смарт договори в системи с изкуствен интелект. Протоколът Internet Computer (ICP) е пионер в този подход, стартирайки първия в света смарт договор, поддържан от AI, за да демонстрира подобрена функционалност.

Очаква се по-нататъшен напредък в областта на крипто-AI с формирането на ASI Alliance, включващ SingularityNET (AGIX), Fetch.ai (FET) и Ocean Protocol (OCEAN). Този съюз има за цел да се конкурира с утвърдени AI гиганти като OpenAI и NVIDIA за доминация на пазара.

Междувременно по-широкото възприемане на AI от индустриите се оказа печелившо за компании като OpenAI и NVIDIA, като пазарната капитализация на NVIDIA надхвърля $2 трилиона. Анализаторите, включително Джим Креймър, предвиждат трансформиращия потенциал на AI, като Сън подчертава централната роля на блокчейна при оформянето на бъдещето на AI в дигиталната екосистема.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.