НАЧАЛО Други

Интеграцията на AI ще тласне Apple до нови висоти – Джим Креймър

05.05.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интеграцията на AI ще тласне Apple до нови висоти – Джим Креймър

Според домакина на Mad Money по CNBC Джим Креймър, Apple може значително да се възползва от интегрирането на технологията за изкуствен интелект (AI), за да стимулира следващата вълна на приемане.

Креймър изрази убеждението си, че изкуственият интелект ще играе ключова роля в обновяването на предложенията на Apple, особено подчертавайки потенциалното му въздействие върху производителя на iPhone. Той предположи, че приемането на AI може да привлече положително внимание за Apple, намеквайки за разговорите, които е имал с главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук, които са го оставили с оптимистични виждания за перспективите на VisionPro, без да разкрива конкретни подробности.

Повтаряйки настроенията от различни страни, включително Креймър, е очевидно, че Apple изостава от своите конкуренти в AI иновациите, като същевременно изпитва намаляващо обществено внимание и ангажираност. Въпреки пускането на VisionPro по-рано тази година, Apple се сблъска с намаляване на производството поради слабото търсене.

Тази перспектива вероятно е подтикнала Креймр да подкрепи интеграцията на AI. Въпреки че Apple и преди се е впускала в AI с различни инструменти и инфраструктурни корекции, нейният неотдавнашен ход беше очевиден, когато пренасочи персонала от своя проект за електрически превозни средства към инициативи за AI, съвпадайки с период на засилен фокус върху AI в цялата технологична индустрия.

Докато Google и Microsoft представиха актуализации на своите AI проекти, Apple представи MM1, голям езиков модел, демонстрирайки своя ангажимент към напредъка на AI. Отдадеността на Apple на AI беше допълнително подчертана от Кук по време на разговора за печалбите на компанията през второто тримесечие, където той изрази оптимистично отношение към генеративния AI и подчерта значителните инвестиции в технологията.

Тъй като Apple укрепва своята опора в AI пейзажа, привеждането в съответствие с водещи AI-ориентирани компании като NVIDIA изглежда неизбежно в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Манията по AI напомня на последния крипто балон според нобелов лауреат

Професорът по икономика и нобелов лауреат Пол Ромер предупреди за прекомерния ентусиазъм, свързан с изкуствения интелект (AI), като направи паралел с крипто балона отпреди няколко години.

29.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.