НАЧАЛО Други

ОФИЦИАЛНО: Genesis подаде молба за обявяване на фалит

януари 20, 2023 12:59 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОФИЦИАЛНО: Genesis подаде молба за обявяване на фалит

Genesis Global Trading, дъщерно дружество на крипто конгломерата Digital Currency Group (DCG) подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 в съда на Южния окръг на Ню Йорк (SDNY) късно вечерта на 19 януари.

След поредица от опити компанията да се задържи на повърхността Genesis Global Holdco и две от дъщерните ѝ дружества – Genesis Global Capital и Genesis Asia Pacific подадоха доброволни молби за защита от фалит съгласно Кодекса за несъстоятелност на SDNY.

Според информацията другите дъщерни дружества на компанията, участващи в бизнеса с деривати и спот търговия и попечителство, както и Genesis Global Trading не са включени в молбата и продължават да извършват търговски операции с клиенти.

Също така Genesis планира да обмисли двупосочен процес за продажба, набиране на капитал или сделка за еквитизация, коeто потенциално би позволила на бизнеса да се има нови собственици.

Дерар Ислим, временен главен изпълнителен директор на Genesis заяви:

Въпреки че постигнахме значителен напредък в усъвършенстването на бизнес плановете си, за да отстраним проблемите с ликвидността, причинени от неотдавнашните извънредни предизвикателства в нашата индустрия, включително фалита на Three Arrows Capital и фалита на FTX, съдебното преструктуриране представлява най-ефективният начин, чрез който да запазим активите и да създадем най-добрия възможен резултат за всички заинтересовани страни в Genesis.

Ислим добави:

Дълбоко ценим търпението и партньорството на нашите клиенти, докато работим за намиране на справедливо решение

В средата на ноември 2022 г. Genesis спря тегленията и отпускането на нови заеми, а по-късно същия месец компанията предупреди за възможно обявяване на несъстоятелност, тъй като кредиторите търсят алтернативни варианти за предотвратяването ѝ.

Компанията заяви още, че разполага с над $150 милиона в брой, които планира да използва като ликвидни средства, за да подкрепи текущите си операции и да улесни процеса на преструктуриране.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Значителна възможност на крипто пазара – топ трейдър


Процесът на преструктуриране ще бъде ръководен от независима специална комисия на борда на директорите на компанията, а от Genesis твърдят, че процесът има за цел да осигури оптимален резултат за клиентите на Genesis и потребителите на Gemini Earn.

Genesis и Gemini

На 12 януари Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ повдигна обвинение срещу Genesis и Gemini за нерегистрирано предлагане и продажба на ценни книжа на инвеститори на дребно чрез програмата за кредитиране на Gemini Earn. Прокурорите заявиха, че са набрани криптоактиви на стойност милиарди долари от стотици хиляди инвеститори.

Според отворените писма, написани от съоснователя на Gemini Earn Камерън Уинкълвос, Genesis дължи $900 милиона на 340,000 потребители на услугата.

След новината за подадената молба Уинкълвос туитна, че фалитът е решаваща стъпка към това потребителите на Gemini да могат да възстановят активите си, но заяви, че DCG и нейният главен изпълнителен директор Бари Силбърт продължават да отказват да предложат на кредиторите справедлива сделка и заплаши, че ще подаде съдебен иск, ако Бари и DCG не се вразумят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто борсата Bybit науска канадския пазар

Bybit, платформа за обмен на криптовалути, наскоро реши да прекрати услугите си в Канада, следвайки стъпките на лидера в бранша Binance.

юни 2, 2023 17:41 2 мин. четене

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.