НАЧАЛО Други

ОФИЦИАЛНО: Genesis подаде молба за обявяване на фалит

20.01.2023 12:59 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОФИЦИАЛНО: Genesis подаде молба за обявяване на фалит

Genesis Global Trading, дъщерно дружество на крипто конгломерата Digital Currency Group (DCG) подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 в съда на Южния окръг на Ню Йорк (SDNY) късно вечерта на 19 януари.

След поредица от опити компанията да се задържи на повърхността Genesis Global Holdco и две от дъщерните ѝ дружества – Genesis Global Capital и Genesis Asia Pacific подадоха доброволни молби за защита от фалит съгласно Кодекса за несъстоятелност на SDNY.

Според информацията другите дъщерни дружества на компанията, участващи в бизнеса с деривати и спот търговия и попечителство, както и Genesis Global Trading не са включени в молбата и продължават да извършват търговски операции с клиенти.

Също така Genesis планира да обмисли двупосочен процес за продажба, набиране на капитал или сделка за еквитизация, коeто потенциално би позволила на бизнеса да се има нови собственици.

Дерар Ислим, временен главен изпълнителен директор на Genesis заяви:

Въпреки че постигнахме значителен напредък в усъвършенстването на бизнес плановете си, за да отстраним проблемите с ликвидността, причинени от неотдавнашните извънредни предизвикателства в нашата индустрия, включително фалита на Three Arrows Capital и фалита на FTX, съдебното преструктуриране представлява най-ефективният начин, чрез който да запазим активите и да създадем най-добрия възможен резултат за всички заинтересовани страни в Genesis.

Ислим добави:

Дълбоко ценим търпението и партньорството на нашите клиенти, докато работим за намиране на справедливо решение

В средата на ноември 2022 г. Genesis спря тегленията и отпускането на нови заеми, а по-късно същия месец компанията предупреди за възможно обявяване на несъстоятелност, тъй като кредиторите търсят алтернативни варианти за предотвратяването ѝ.

Компанията заяви още, че разполага с над $150 милиона в брой, които планира да използва като ликвидни средства, за да подкрепи текущите си операции и да улесни процеса на преструктуриране.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Значителна възможност на крипто пазара – топ трейдър


Процесът на преструктуриране ще бъде ръководен от независима специална комисия на борда на директорите на компанията, а от Genesis твърдят, че процесът има за цел да осигури оптимален резултат за клиентите на Genesis и потребителите на Gemini Earn.

Genesis и Gemini

На 12 януари Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ повдигна обвинение срещу Genesis и Gemini за нерегистрирано предлагане и продажба на ценни книжа на инвеститори на дребно чрез програмата за кредитиране на Gemini Earn. Прокурорите заявиха, че са набрани криптоактиви на стойност милиарди долари от стотици хиляди инвеститори.

Според отворените писма, написани от съоснователя на Gemini Earn Камерън Уинкълвос, Genesis дължи $900 милиона на 340,000 потребители на услугата.

След новината за подадената молба Уинкълвос туитна, че фалитът е решаваща стъпка към това потребителите на Gemini да могат да възстановят активите си, но заяви, че DCG и нейният главен изпълнителен директор Бари Силбърт продължават да отказват да предложат на кредиторите справедлива сделка и заплаши, че ще подаде съдебен иск, ако Бари и DCG не се вразумят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

Докато Русия и Китай са подложени на натиск в Европа и САЩ, те намират доста по-положителен прием на Азиатска територия. 

21.06.2024 20:00 1 мин. четене

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.