НАЧАЛО Други

Още един крипто гигант изправен пред фалит – Катаклизмът продължава

ноември 22, 2022 19:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един крипто гигант изправен пред фалит – Катаклизмът продължава

След срива на FTX редица фирми се оказаха по-засегнати от кризата на ликвидността, отколкото смятаха потребителите.

Както Bloomberg съобщи, верижната реакция продължава, като Genesis предупредиха за възможен фалит. 

От компанията обявиха, че се целят да избегнат това, като казаха следното в изявление:

Целта ни е да разрешим текущото положение без да има нужда от производство по несъстоятелност. Genesis продължава да има конструктивни разговори с кредиторите.

От брокерството имат дупка от $1 милиард в продукта им Genesis Lending, като от компанията търсят инвеститори, за да решат проблема с ликвидността. Те спряха тегленията преди 6 дни.

Genesis са значителен играч, защото те имат подкрепата на много големи други играчи в индустрията. Техният срив може допълнително да ескалира текущите проблеми.

От Bloomberg Intelligence отбелязаха, че досега не се е разигравал толкова драстичен сюжет в крипто.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум: Трейдър коментира пазарните перспективи след срива на FTX


Бари Банистър – главен стратег на компанията за управление на богатство Stifel – подчерта, че на субектите като FTX трябва да бъдат наложени същите регулации, на каквито отговарят и техните аналози от света на традиционните финанси. Финансистът спомена, че SEC трябва да са отговорни за регулирането на този сектор, макар че само спомена агенцията, без да даде уточнения за това свое мнение. Демонстрирайки абсолютно невежество за сферата, той приравни FTX, кояте е централизирана борса, със субекти от света на децентрализираните финанси или DeFi. Такива платформи не разчитат на посредници, някои от тях са Aave, Curve.fi, Uniswap и Compound. Тези платформи нямат централизиран орган, който има достъп до средствата на потребителите, вместо това всеки участник в платформата е отговорен за собствените си средства, който залага в ралични протоколи. В допълнение, за да се използват тези услуги трябва потребителят да имат собствен портфейл, който само той контролира.

Водещите също така отбелязаха, че Coinbase нямат изложение към кризата и са незасегнати. Въпреки това акциите на компанията стигнаха ново дъно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене