НАЧАЛО Други

Още един крипто гигант изправен пред фалит – Катаклизмът продължава

22.11.2022 19:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един крипто гигант изправен пред фалит – Катаклизмът продължава

След срива на FTX редица фирми се оказаха по-засегнати от кризата на ликвидността, отколкото смятаха потребителите.

Както Bloomberg съобщи, верижната реакция продължава, като Genesis предупредиха за възможен фалит. 

От компанията обявиха, че се целят да избегнат това, като казаха следното в изявление:

Целта ни е да разрешим текущото положение без да има нужда от производство по несъстоятелност. Genesis продължава да има конструктивни разговори с кредиторите.

От брокерството имат дупка от $1 милиард в продукта им Genesis Lending, като от компанията търсят инвеститори, за да решат проблема с ликвидността. Те спряха тегленията преди 6 дни.

Genesis са значителен играч, защото те имат подкрепата на много големи други играчи в индустрията. Техният срив може допълнително да ескалира текущите проблеми.

От Bloomberg Intelligence отбелязаха, че досега не се е разигравал толкова драстичен сюжет в крипто.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум: Трейдър коментира пазарните перспективи след срива на FTX


Бари Банистър – главен стратег на компанията за управление на богатство Stifel – подчерта, че на субектите като FTX трябва да бъдат наложени същите регулации, на каквито отговарят и техните аналози от света на традиционните финанси. Финансистът спомена, че SEC трябва да са отговорни за регулирането на този сектор, макар че само спомена агенцията, без да даде уточнения за това свое мнение. Демонстрирайки абсолютно невежество за сферата, той приравни FTX, кояте е централизирана борса, със субекти от света на децентрализираните финанси или DeFi. Такива платформи не разчитат на посредници, някои от тях са Aave, Curve.fi, Uniswap и Compound. Тези платформи нямат централизиран орган, който има достъп до средствата на потребителите, вместо това всеки участник в платформата е отговорен за собствените си средства, който залага в ралични протоколи. В допълнение, за да се използват тези услуги трябва потребителят да имат собствен портфейл, който само той контролира.

Водещите също така отбелязаха, че Coinbase нямат изложение към кризата и са незасегнати. Въпреки това акциите на компанията стигнаха ново дъно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.