НАЧАЛО Други

Общността на Aave предлага замразяване на BUSD резервите

февруари 14, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Общността на Aave предлага замразяване на BUSD резервите

Предложение за управление на Aave, направено от члена на общността Марк Зелър, предлага замразяване на BUSD резервите в блокчейна на Етериум. Според предложението замразяването ще засегне Aave V2 на пазара на ETH.

Aave функционира като децентрализиран финансов протокол за отпускане на заеми, който работи на блокчейна на Етериум (ETH).

Потребителите могат да използват услугите на протокола, за да получат достъп до ликвидност, като предоставят обезпечение и заемат активи като ETH, BUSD и други.

Зелър отбеляза, че предлагането на BUSD в обращение със сигурност ще намалее, тъй като Paxos вече не може законно да издава нови токени, защото Департаментът за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS) нареди на Paxos да спре тази дейност.

Според предложението макар ситуацията с Paxos да не представлява непосредствен риск за Aave, липсата на способност за издаване на стабилната монета може да навреди на обвързването на активи и арбитража на обвързването. Зелър предложи протоколът да замрази своя BUSD пул и посъветва потребителите да използват други стабилни монети.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои гигантски срив, Биткойн ще стигне $500,000 – Робърт Кийосаки


Заповедта за прекратяване на издаването на BUSD идва на фона на други атаки от страна на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), която издаде “Wells Notice” на Paxos. Комисията също така коментира забрана на стейкинга на криптовалути за дребните инвеститори в САЩ.

Наскоро криптоборсата Kraken беше глобена с $30 милиона и беше принудена да прекрати всички свои услуги за стейкинг на дигитални активи за американските клиенти на дребно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Портфолиото на Уорън Бъфет е засегнато от банковата криза

Повечето инвеститори в S&P 500 губят пари заради банковата криза и изглежда, че дори Уорън Бъфет не е застрахован.

март 20, 2023 11:01 2 мин. четене

Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалути Gemini, наскоро се обърна към Twitter, за да изрази недоволството си от банковата система на САЩ.

март 20, 2023 10:00 2 мин. четене

Credit Suisse ще бъде придобита от най-голямата швейцарска банка

Според запознати извънредната подготовка ще позволи поглъщането да се осъществи без обичайния “шестседмичен период на консултации” с акционерите.

март 20, 2023 9:00 2 мин. четене

Имплозията на SVB предизвика паника и рязък скок на сделките на DeFi пазара

Неотдавнашните финансови проблеми на Silicon Valley Bank (SVB) предизвикаха вълнообразен ефект в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi), както съобщава DappRadar, платформа за пазарна информация.

март 19, 2023 20:00 2 мин. четене