НАЧАЛО Други

Новата треска за купуване на злато тепърва започва

04.04.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новата треска за купуване на злато тепърва започва

Цените на златото постоянно достигат нови върхове всеки месец през 2024 г., тъй като благородният метал продължава възходящата си траектория в графиките.

Инвеститорите в суровини отбелязаха забележителни печалби през първите няколко месеца на тази година, надминавайки всички предишни печалби в същия сектор. Графиките на XAU/USD показват, че по време на търговската сесия в сряда цените на златото достигнаха нов исторически връх в ценовия диапазон от $2,288.

Освен това прогнозите сочат, че цените на златото се очаква да се повишат с 35%, като потенциално могат да достигнат нов връх от $3,000.

Златото се очертава като един от най-добре представящите се активи на световния пазар, надминавайки значително всички останали суровини. Рязкото покачване на цените предизвика широк интерес към благородния метал в световен мащаб.

Неотдавнашен доклад на Световния съвет по златото (World Gold Council – WGC) подчертава рязкото нарастване на интереса към златото за инвестиционни цели. От ETF-и до държавни облигации и кюлчета, златото се превърна в една от най-търсените инвестиции през 2024 г.

Според WGC през последните пет години в Индия се наблюдава търсене на злато в диапазона 700-800 метрични тона. Докладът предполага, че тази тенденция на натрупване може да надхвърли 900 тона през 2024 г.

Освен Индия водещи в акумулирането на злато са и страни като Обединените арабски емирства (ОАЕ), САЩ, Китай, Русия, Бразилия, Перу, Гана и Швейцария.

Тази глобална тенденция на натрупване на злато затвърждава цените му при всяко потапяне, тъй като инвеститорите по света се стремят да се възползват от инвестиционния му потенциал. Очаква се подобно развитие да подсили благородния метал, като му позволи да се възстановява по-силно след всяко потапяне и да се стреми към нови върхове на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Парнтьорството на Nvidia с Dell е ключът към разширяването на AI

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг обяви стратегическо партньорство с Dell Technologies за разширяване на AI възможностите до по-широк кръг клиенти, което ще позволи на бизнеса да създаде свои собствени „фабрики за изкуствен интелект“.

21.05.2024 17:00 1 мин. четене

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Пазарът на акции ще скочи с още 20% преди да се спука балона според прогноза

Според анализатори от Capital Economics инвеститорите, които следят за признаци на балон, трябва да се подготвят за потенциално надуване на фондовия пазар с още 20%, преди да настъпи значителна корекция.

21.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.