НАЧАЛО Други

Броят на крипто милиардерите расте – ето кой попада в тази категория

04.04.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Броят на крипто милиардерите расте – ето кой попада в тази категория

Подемът на Биткойн и на крипто пазара като цяло проправи пътя на нова вълна от милиардери. През изминалата година общата стойност на криптовалутите се изстреля със зашеметяващите 170%, до голяма степен благодарение на легализирането на спот ETF-ите за Биткойн в САЩ.

Това метеоритно покачване изстреля Биткойн до исторически връх от $73,000 през март, създавайки нови милиардери в този процес.

Новият доклад на Forbes разкрива забележително увеличение на броя на лицата, които придобиват статут на милиардери чрез криптовалути, като тази година те са 17 в сравнение с едва 9 миналата година, което представлява увеличение с почти 50%.

Заедно тези крипто магнати могат да се похвалят с впечатляващо богатство, възлизащо на $93 милиарда, което е значителен скок спрямо отчетените миналата година $37 милиарда.

Начело на групата е Чанпен Джао, основател на Binance, чието оценено нетно състояние е нараснало до $33 милиарда от $10.5 милиарда въпреки съдебните битки, включително признаването на вина по обвинения в пране на пари в САЩ.

Състоянието на Майкъл Сейлър от MicroStrategy и Брайън Армстронг от Coinbase също е нараснало съответно до $4.4 милиарда и $11.2 милиарда благодарение на бързо растящите стойности на акциите на техните компании.

В тазгодишния списък са включени и нови лица като Джанкарло Девасини, Паоло Ардоино, Жан-Луи ван дер Велде и Стюарт Хогнер, ключови фигури в противоречивия, но изключително печеливш емитент на стабилни монети Tether.

Ветераните на крипто пазара, сред които близнаците Уинкълвос, рисковият капиталист Тим Дрейпър и съоснователят на Ripple Джед Маккейлъб, продължават да имат влияние, като съдбата им е подсилена от бичия развой на пазара.

Появата на крипто милиардери подчертава бързата еволюция на сектора и нарастващото му значение за преоформянето на световните финанси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Зарязването на долара – основната тема на предстоящата среща в Русия

Според неотдавнашно изявление на дипломат акцентът на срещата на върха на БРИКС през 2024 г. ще бъде поставен главно върху програмата за дедоларизация.

24.04.2024 12:00 2 мин. четене

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.