НАЧАЛО Други

Прогноза за цената на златото – $3,000 до края на годината?

03.04.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на златото – $3,000 до края на годината?

Цените на златото се повишиха през 2024 г., като във вторник достигнаха нов връх от $2,254. Инвеститорите, които влязоха на пазара в началото на годината, реализират значителни печалби.

Спот индексът на златото XAU/USD показа минимални спадове и в по-голямата си част остана положителен през цялата година.

Силата на суровината е очевидна в индексите, тъй като тя последователно достига нови върхове всеки месец. Бичите настроения са силни поради отслабването на щатския долар на фона на продължаващите конфликти. Всяко понижение на щатския долар има тенденция да повишава цените на златото, а геополитическото напрежение в Близкия изток и между Русия, и Украйна може допълнително да повиши цените на златото до края на 2024 г.

Старши стратегът по суровините Майк Макглоун прогнозира, че през 2024 г. цените на златото могат да достигнат нов исторически връх от $3,000. Той обяснява тази прогноза с нарастващото напрежение в различни региони, включително Израел и Палестина, Русия и Украйна, както и с прекъсването на търговията в Червено море.

Макглоун твърди, че цените на златото вече са на път да достигнат $3,000 до края на 2024 г., което представлява потенциално увеличение с 35% спрямо настоящата цена от $2,254. По този начин инвестиция от $10,000 може потенциално да нарасне до $13,500 през следващите девет месеца, ако прогнозата се сбъдне.

Геополитическото напрежение засилва привлекателността на златото като сигурно убежище и хедж срещу инфлацията. МакГлоун смята, че това развитие показва стабилни основи за метала.

Ако златото достигне границата от $3,000, това може значително да отслаби индекса на щатския долар DXY, като потенциално може да падне под границата от 100. Поради това щатският долар остава уязвим към поскъпването на златото и по-широките стокови пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва всички останали валути през 2024 година

Няколко нововъзникващи икономики в Азия, Африка и Латинска Америка започнаха да полагат усилия за намаляване на зависимостта си от щатския долар с цел да отслабят неговия световен статут на резервна валута.

19.04.2024 19:36 2 мин. четене

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

19.04.2024 18:00 2 мин. четене

Икономиката на Китай надмина очакванията за първото тримесечие на 2024 година

Според публикуваните във вторник правителствени данни китайската икономика е надхвърлила очакванията през първото тримесечие на годината, повлияна от политиките за стимулиране и увеличеното търсене.

19.04.2024 16:00 2 мин. четене

Какво мисли съоснователят на PayPal за въздействието на изкуствения интелект

Питър Тийл, известен като съосновател на PayPal и видна фигура в технологичната индустрия, неотдавна изрази загриженост относно въздействието на изкуствения интелект (AI) върху различни умения.

19.04.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.