НАЧАЛО Регулации

Новата стабилна монета на Ripple е ценна книга според SEC

09.05.2024 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новата стабилна монета на Ripple е ценна книга според SEC

Kомисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) характеризира предложената от Ripple стабилна монета като „нерегистриран криптоактив“, като твърди, че служи като доказателство за потенциала на компанията да продължи нерегламентирани дейности без постоянна забрана.

Това заявление следва съобщението на Ripple през април за планове за пускане на стабилна монета, въпреки че компанията не е предоставила повече подробности оттогава.

SEC твърди, че основният бизнес на Ripple е бил нерегистрирани институционални продажби на XRP от самото начало и ще продължи без разпореждане.

SEC отхвърли уверението на Ripple за спазване на закона за ценните книжа на САЩ поради лицензи в други юрисдикции, оприличавайки го на ресторант в Ню Йорк, който иска освобождаване от лиценз за алкохол поради лиценз за риболов в Калифорния.

SEC призова съда да наложи значителна санкция на Ripple, за да възпре компанията и потенциалните имитатори. Главният правен директор на Ripple, Стюарт Алдероти, разкритикува заявлението за неоснователно, подчертавайки пренебрежението на SEC към крипто рамките в други юрисдикции.

SEC иска близо $2 милиарда глоби от Ripple, докато финтех компания твърди, че съдът трябва да отхвърли това искане и да предложи гражданска санкция, която не надвишава $10 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Как промяната в политиката на Байдън за крипто ще повлияе на делото между SEC и Ripple

Основателят и председател на адвокатската кантора Murphy & McGonigle Джеймс „MetaLawMan“ Мърфи представи някои мисли за това как промените в политиката на администрацията на Байдън могат да повлияят на текущите правни спорове, като например Ripple Labs, изправена срещу SEC.

28.05.2024 9:00 2 мин. четене

Европейският съюз с нова крипто забрана, за да предотврати пазарните манипулации

Европейският съюз, съгласно Регламента за пазарите на криптоактиви (MiCA), определи максималната стойност за извличане (MEV) като забранена тактика за манипулиране на пазара.

28.05.2024 6:30 2 мин. четене

Правителството на Турция започва да обсъжда крипто регулациите – какво трябва да знаем

Тази седмица парламентарната комисия по планиране и бюджет на Турция ще обсъди нов регламент, очертаващ правната рамка за криптовалутите.

27.05.2024 8:30 2 мин. четене

Ето защо Етериум ETF трудно може да привлече по-старото поколение инвеститори

Предизвикателството да се намери убедителна и ясна асансьорна площадка за Етериум е предмет на обсъждане за крипто аналитиците, особено след одобрението на осем спот ETF за Етериум от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

27.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.