НАЧАЛО Крипто Крими

Директорът на Binance иска властите в Нигерия да пуснат арестувания служител

08.05.2024 15:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Binance иска властите в Нигерия да пуснат арестувания служител

Главният изпълнителен директор на Binance Ричард Тенг настоява нигерийските власти да освободят старшия изпълнителен директор Тигран Гамбарян, който е задържан повече от 70 дни по обвинения в пране на пари.

Гамбарян, ръководител на екипа на Binance за спазване на правилата за финансови престъпления, беше задържан през февруари, докато посещаваше страната за регулаторни обсъждания.

През март нигерийската Комисия за икономически и финансови престъпления (EFCC) повдигна няколко обвинения срещу Binance, Гамбарян и неговия колега Надим Анджарвала, регионален мениджър на операциите на Binance в Африка. Обвиненията включваха извършване на дейност без необходимите лицензи, участие в незаконни валутни транзакции, укриване на данъци и укриване на произхода на незаконните приходи на обща стойност $35.4 милиона.

В неотдавнашна публикация в блога си Тенг подчертава важността на освобождаването на Гамбарян и обещава сътрудничеството на Binance с нигерийските власти при освобождаването му. Той уверява, че Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, ще си сътрудничи за решаване на всички потенциални нерешени данъчни въпроси.

Изразявайки объркване от нежеланието на нигерийските служители да приемат тази предложена резолюция, Тенг подчерта значителното влияние, което правителството има върху бъдещето на Binance и по-широкия сектор на криптовалутите в страната.

Той потвърди желанието на Binance да си сътрудничи с нигерийското правителство, за да допринесе за икономическия растеж на страната. Въпреки това главата на крипто борсата подчерта и неотложността на бързото разрешаване на настоящата криза, изтъквайки необходимостта от освобождаването на Гамбарян като решаваща стъпка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.