НАЧАЛО Алткойни

Нова криптовалута се изстреля до $3 милиарда веднага след старта

04.04.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нова криптовалута се изстреля до $3 милиарда веднага след старта

Протоколът за междуверижни съобщения Wormhole (W) дебютира с нов токен и достигна пазарна капитализация от почти $3 милиарда след дългоочакваното си представяне.

Във вторник големите крипто борси, включително Binance, OKX, Bitget, Backpack и WOO X, обявиха подкрепата си за W.

Токенът беше пуснат в действие в началото на сряда, като това съвпадна с началото на airdrop събитие, при което бяха разпределени 617.3 милиона токена W в над 400,000 отговарящи на условията портфейли.

Право на участие в airdrop-а имаха потребители с портфейли в различни вериги, като Sui (SUI), Solana (SOL), Aptos (APT), Injective (INJ), Osmosis (OSMO), Algorand (ALGO) и Ethereum Virtual Machine (EVM), както и членове на групата Wormhole Discord.

Въпреки че достигна почти $3 милиарда пазарна капитализация, към момента на писане на статията W изглежда е загубила част от пазарната си стойност тъй като общата оценка на токените възлиза на едва $2.1 милиарда.

В официалния акаунт на Wormhole X бяха обявени плановете за активиране на функционалността, която подържа ERC-20 стандарта на Етериум след първоначалното пускане на пазара като токен на Solana.

Разпределението на токена ще бъде извършено в шест основни категории: пазещи възли, общност и стартиране, основни сътрудници, екосистема и инкубация, стратегически мрежови участници и хазна на фондацията. Първоначално осемдесет и два процента от токените ще бъдат заключени, с постепенно отключване в продължение на четири години. Тази структура на токеномиката има за цел да подкрепи дългосрочния успех, стабилността и прогресивната децентрализация на Wormhole.

Първоначално W ще бъде пуснат като роден Solana SPL токен, като ERC-20 функционалността ще бъде активирана след пускането на пазара чрез Native Token Transfers (NTT) на Wormhole, улеснявайки безпроблемните трансфери във всяка мрежа, свързана с Wormhole.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.