НАЧАЛО Други

Нов кандидат за президент на САЩ ще приема Биткойн като дарение за кампанията му

май 22, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нов кандидат за президент на САЩ ще приема Биткойн като дарение за кампанията му

Вивек Рамасвами стана вторият участник в президентските избори в САЩ през 2024 г., който официално ще приема дарения за кампанията си под формата на Биткойн.

По време на обявлението си Рамасвами насърчи физическите лица да допринесат с $1, изразявайки готовността си да приема дарения в Биткойн.

Това развитие се случи малко след като Робърт Ф. Кенеди-младши влезе в историята като първия кандидат за президент на САЩ, приел дарения за кампанията си в Биткойн.

Рамасвами направи това изявление, докато говореше на събитието Bitcoin 2023, проведено в Маями, Флорида. В речта си той наблегна на желанието да превърне предстоящите през 2024 г. избори в референдум за фиатната валута.

По време на появата си на сцената Рамасвами представи QR код, който при сканиране насочва потребителите към платежен портал, предоставящ множество възможности за извършване на дарения, включително BTC и сатоши (най-малката единица на Биткойн).

За обработката на Биткойн дарения, Рамасвами избра да използва платежната услуга на BitPay. Струва си да се отбележи, че BitPay поддържа и различни други криптовалути, като Биткойн Кеш, Етериум, ApeCoin, Лайткойн, Dogecoin и Шиба Ину.

Съгласно правилата на кампанията, гражданите на САЩ и постоянно пребиваващите в страната, които отговарят на условията, могат да допринесат за кампанията с до $6,600.

Тези вноски обаче не могат да бъдат приспаднати като благотворителни дарения за целите на федералното подоходно облагане. Дарителите ще получат незаменяем токен (NFT), а на страницата за дарения изрично е посочено, че дарителите могат да поискат своя NFT след извършване на дарението.

През февруари членовете на Камарата на представителите в Канзас предложиха законопроект, който ограничава крипто политическите дарения до максимум $100. Ако даренията паднат под този праг, получателят трябва незабавно да конвертира криптовалутата в щатски долари. Те не могат да използват средствата за разходи или да държат криптовалутата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.