НАЧАЛО Други

Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

юни 9, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

След като изрази загриженост за предстояща голяма финансова криза, включваща банкови фалити и потенциална загуба на американския долар като световна резервна валута, Робърт Кийосаки прогнозира тежък срив на пазара на недвижими имоти, който може да се превърне в най-тежкия в историята на страната.

Кийосаки, известен инвеститор и автор на популярната книга за лични финанси “Богат татко, беден татко” смята, че на хоризонта се задава “най-големият срив на пазара на недвижими имоти в историята“.

Той направи сравнение между цените на офис кулите в Сан Франциско през 2019 г. и в момента, като подчерта значителния спад в стойността.

Инвеститорът постави под въпрос ръководството в много от засегнатите градове и предполага, че кризата през 2023 г. ще засенчи Голямата рецесия от 2007-2009 г.

Той твърди, че офис сградите, които са загубили 70% от стойността си, потенциално биха могли да бъдат използвани отново като жилища за бездомни.

От известно време насам Кийосаки отправя предупреждения за предстоящите трудни времена. Авторът е особено критичен към сегашния политически пейзаж в САЩ под ръководството на президента Джо Байдън, като го смята за отговорен за влошаването на икономиката.

Той критикува и това, което възприема като “комунистическа” и “престъпна” финансова и образователна система в страната.

Освен това Кийосаки разкритикува американската фиатна валута, наричайки я “тоалетна хартия“. Той твърди, че тя ще залее Америка под формата на “икономическо цунами” и “приливна вълна”, когато светът отхвърли нейното господство. Като предпазна мярка срещу системната инфлация и корупцията той съветва да инвестираме в злато, сребро и Биткойн (BTC).

Неотдавна Кийосаки предупреди зрителите си за потенциалните рискове от съхраняването на пари в малки, регионални банки. Той смята, че тези банки могат да преживеят срив, подобен на този на по-големите им колеги, но без възможност за правителствено спасяване, тъй като според него САЩ са на ръба на тежка депресия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.