НАЧАЛО Други

Икономическото цунами ще връхлети САЩ – Робърт Кийосаки

май 4, 2023 9:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Икономическото цунами ще връхлети САЩ – Робърт Кийосаки

На фона на многократните предупреждения за наближаващата финансова криза Робърт Кийосаки, автор на бестселъра за лични финанси "Богат татко, беден татко", предупреждава своите читатели, че има голяма вероятност "икономическо цунами" да връхлети Съединените щати и останалата част от света.

В епизода на подкаста “The Rich Dad Radio Show”, излъчен на 12 април, Кийосаки обсъди парите, дигиталните валути на централните банки (CBDC), както и проекта на американския Федерален резерв за CBDC “FedNow” с Джордж Геймън, водещ на “The Rebel Capitalist Show”.

Банковата криза се задълбочава, според Кийосаки

По-специално двамата изразиха загриженост относно “гигантското цунами”, което според автора на “Богатият татко” е “най-голямото в света, защото е глобално.

“Искам да кажа, че това – Credit Suisse, Deutsche Bank, Bank of Japan – не може да бъде много по-голямо от това. И Китай също има проблеми. Sillicon Valley Bank беше първата жертва. А след това швейцарската Credit Suisse и Deutsche Bank. А следващата е Японската централна банка. (…) Това е глобална катастрофа. (…) Преживях няколко цунамита и всички тези неща в морето. В годините, когато бях там, това не притесняваше кораба, но когато се удари в сушата…”

Междувременно Геймън се съгласи и подчерта, че това цунами не се вижда, но че предупредителната система в икономическия сектор е фактът, че “двугодишната доходност на държавните облигации е по-висока от десетгодишната” и точно сега “цунамито не е на 100 мили, (…) цунамито е на 100 метра“.

По думите на Кийосаки това представлява опасност за цялата парична система, тъй като “една пукнатина в основата сега показва колко фалшива е цялата тази система, която просто създава пари от нищото”. Ето защо той смята, че “американската империя запада, а това означава, че доларът вероятно ще западне”, тъй като вече няма да бъде световната резервна валута, която е предизвикала бума на САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Очаква ли се рали на фондовия пазар след срещата на Фед?


Големият брат и CBDC

Що се отнася до обявения FedNow CBDC, за който кандидатът за президент на демократите Робърт Ф. Кенеди-младши предупреди, че може да доведе до “финансово робство и политическа тирания”, Кийосаки изрази загриженост относно значението му за неприкосновеността на личния живот:

“Голямото притеснение при FedNow CBDC е, че ще загубим личния си живот, че ще следят всяка наша стъпка, защото ще знаят всичко, за което харчим пари, за какво ги харчим, на кого ги даваме и всичко това. Така че това се превръща в 1984 г. на Джордж Оруел. Големият брат ще ви наблюдава чрез нашите пари и това е проблемът със CBDC или монетата на Фед.”

Интересното е, че по-рано Кийосаки предупреди и за изпълнителната заповед на президента Джо Байдън относно криптовалутите “Осигуряване на отговорно развитие на дигиталните активи”, като я оприличи на тоталитарната и антиутопично звучаща визия на Джордж Оруел за бъдещето, описана в романа “1984”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Икономическото цунами ще връхлети САЩ – Робърт Кийосаки”
  1. Много русоробски разбирачи бе! САЩ и света ще се сринат, само Ерефия ша пребъди! Ъхъ!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.