НАЧАЛО Други

САЩ са на ръба на голяма депресия – Робърт Кийосаки

25.05.2023 19:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ са на ръба на голяма депресия – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известният автор на популярната книга за лични финанси "Богат татко, беден татко", наскоро сподели опасенията си относно потенциалните рискове, свързани с държането на пари в регионални банки.

В неотдавнашен епизод на спешния подкаст “The Rich Dad Channel” Кийосаки обсъди значението на това инвеститорите да са наясно с институциите, в които държат средствата си.

Към него се присъедини Анди Шектман, главен изпълнителен директор на Miles Franklin Precious Metals Investments. Дискусията подчерта възможността регионалните банки да бъдат изправени пред срив, подобен на този на големите банки, но без възможност за правителствено спасяване.

За разлика от националните банки, които правителството защитава поради системното им значение, регионалните банки нямат такава защита.

Кийосаки подчерта широкообхватните последици, които могат да възникнат в резултат на фалита на регионална банка, включително недостиг на кредити и потенциална икономическа депресия.

Шектман се спря подробно на разликата между националните и регионалните банки, като обясни, че националните банки получават спасителни мерки поради взаимовръзките си и определянето им като “твърде големи, за да фалират“.

За разлика от тях регионалните банки, както потвърди Джанет Йелън, не получават гарантирано спасяване, освен ако не представляват системен риск.

По време на показанията си пред Сената на САЩ относно бюджета за 2024 г. Йелън, министърът на финансите, поясни, че незастрахованите вложители може да не получат пълна защита, а държавните възстановявания ще се разпростират само върху банки, считани за системно значими.

В отговор на въпрос на Кийосаки за предпазване на средствата в случай на фалит на регионална банка, Шектман посъветва да се инвестира в злато и сребро и да се обмисли възможността за пълно оттегляне от банковата система.

Той изтъкна привлекателността на благородните метали като активи, които не носят задълженията на други лица и подчерта значението на свеждането до минимум на риска от контрагента и на дълга с променлив лихвен процент.

В предишно изказване Кийосаки разкритикува големите банки за финансовите им проблеми и препоръча да се инвестира в злато, сребро и Биткойн (BTC), за да се предпазят от задаващата се криза.

Той също така предупреди последователите си за потенциалните рискове за техните пенсии, индивидуални пенсионни сметки и 401(k) планове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.