НАЧАЛО Други

Назначен е нов съдия по делото срещу FTX

декември 28, 2022 18:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Назначен е нов съдия по делото срещу FTX

Американският окръжен съдия Люис Каплан от Манхатън е назначен да разглежда наказателното дело срещу съоснователя на FTX - Сам Банкман-Фрийд след оттеглянето на съдия Рони Ейбрамс.

На 24 декември федералният съдия Рони Ейбрамс се оттегли от делото срещу FTX, позовавайки се на възможен конфликт на интереси.

Според Ейбрамс съпругът ѝ, партньор в Davis Polk & Wardwell LLP е предоставял правни консултации на FTX през 2021 г. Тя също така разкри, че той представлява страни, които може да се противопоставят на процедурата по несъстоятелност на криптоборсата.

Министерството на правосъдието на САЩ обвини Банкман-Фрийд, че е използвал средства на клиенти, за да подкрепи операциите по крипто търговия на Alameda Research, което е довело до загуби за милиарди долари.

Въпреки че Банкман-Фрийд призна за пропуски в управлението на FTX той твърди, че не носи наказателна отговорност за обвиненията в измама.

Младият предприемач беше освободен на 22 декември под гаранция от $250 милиона и му беше наредено да остане под стража в дома на родителите си в Калифорния, след като беше екстрадиран в Ню Йорк от Бахамите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-печелившите криптовалути за 2022 г.


Безкомпромисния подход на Люис Каплан в съда

Каплан е назначен в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк през 1994 г. от президента Бил Клинтън.

През годините той стана известен с нетърпението си към адвокатите и от двете страни. В хода на кариерата си той е ръководил многобройни съдебни процеси на високо ниво и забележителни финансови дела, включително делото на Bitcoin Savings and Trust. Тогава Каплан осъди Трендън Шейвърс, собственик на въпросната компания, на 18 месеца затвор.

Понастоящем съдията наблюдава и две граждански дела, заведени срещу Доналд Тръмп от бившата журналистка от списание Elle – Елизабет Жан Карол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене