НАЧАЛО Други

Съдия се оттегля от делото FTX поради конфликт на интереси

декември 24, 2022 13:43 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдия се оттегля от делото FTX поради конфликт на интереси

Продължаващото съдебно производство около бившия главен изпълнителен директор на фалиралата критпоборса FTX Сам Банкман-Фрийд, претърпя интересен обрат.

Окръжният съдия на САЩ за Южния район на Ню Йорк Рони Ейбрамс се оттегли от делото FTX, след като разкри, че адвокатската кантора, в която работи съпругът на Ейбрамс е консултирал криптоборсата през 2021 г.

В заявление от 23 декември съдия Ейбрамс разкри, че съпругът ѝ Грег Андрес е партньор в Davis Polk & Wardwell, кантората консултирала FTX през 2021 г. 

Ейбрамс също така заяви, че кантората е представлявала страни, които може да са неблагоприятни за FTX и Банкман-Фрийд в други съдебни производства. 

Тя добави, че съпругът ѝ не е участвал в нито едно от тези представителства, както и, че това не е известно на Окръжния съд поради поверителност.

Оттеглянето на съдия Ейбрамс от делото на FTX заличава всякакъв конфликт на интереси в процеса, като се има предвид фактът, че Андрес продължава да работи като партньор в адвокатската кантора Davis Polk & Wardwell.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите ще се покачат чувствително, ако това се случи – CoinBureau


Преди това Андрес е работил като помощник-прокурор на Съединените щати в Източния район на Ню Йорк, където е контролирал по-специално наказателни преследвания за измами и разследвания на чуждестранни подкупи.

Какво точно представлява конфликт на интереси?

Конфликтът на интереси по дело се отнася до ситуация, в която лице или организация, участващи в правен въпрос, имат личен или финансов интерес, който потенциално може да повлияе на тяхната преценка или действия по делото. 

Това може да включва адвокат, който представлява клиент, който има лични или финансови отношения с него, или съдия, който разглежда дело, в което има личен интерес. Конфликтите на интереси могат да бъдат както действителни, така и предполагаеми, и могат да възникнат в много различни контексти.

Като цяло такива ситуации могат да компрометират целостта на правния процес и да създадат впечатление за нередност. Ето защо е важно лицата, участващи в даден правен казус, да оповестяват всички конфликти на интереси и да предприемат стъпки за тяхното смекчаване или преодоляване, за да се гарантира, че делото се разглежда справедливо и безпристрастно. 

Това може да включва оттегляне от делото или предприемане на други мерки, за да се гарантира, че конфликтът на интереси няма да повлияе на резултата на делото.

Гаранцията на Банкман-Фрийд

На 22 декември основателят на FTX беше освободен под гаранция от $250 милиона въз основа на писмено обещание да се явява на бъдещи съдебни заседания и да не участва в незаконна дейност.

Въпросната гаранция учуди мнозина, като се има предвид, че Банкман-Фрийд преди това твърдеше, че притежава по-малко от $100,000.

Реално бившия глава на FTX успя да излезе от затвора, без да извърши реално плащане, а срещу залог на имущество, притежавано от родителите му, негов роднина и семеен приятел.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене