НАЧАЛО Финтех

Nasdaq навлиза все по-дълбоко в крипто пространството

септември 20, 2022 17:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nasdaq навлиза все по-дълбоко в крипто пространството

Фондовата борса Nasdaq може скоро да стартира услуги за попечителство на криптовалути. Целта на този ход е да се разшири гамата от услуги, предоставяни от оператора в областта на криптовалутите.

Първоначално компанията ще предлага попечителски услуги за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на институционални инвеститори чрез нова група, посветена на дигиталните активи. Операторът също така разкри липсата си на интерес към стартиране на крипто борса в близко бъдеще.

Новата група, посветена на попечителските услуги, ще бъде оглавена от Айра Ауербах, който беше отговорен за брокерските услуги на крипто борсата Gemini. Новото начинание на компанията идва в момент, когато институционалните инвеститори продължават да се интересуват от крипто въпреки неблагоприятните макро условия. Наскоро Blackrock обедини усилията си с Coinbase, за да даде възможност за търговия с Биткойн на своите инвеститори, като освен това стартира частен тръст за BTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да помогне на САЩ да създаде „икономически бум“


Също така, предстои да се появи нова крипто борса в съвместно сътрудничество с Charles Schwab Corp, Fidelity Digital Assets, Citadel Securities и Virtu Financial. Тал Коен, изпълнителен вицепрезидент на Nasdaq, заяви, че масовото институционално приемане на криптовалутите ще доведе до революция. Той беше цитиран в доклад на Bloomberg:

„Вярваме, че следващата вълна на революцията ще бъде предизвикана от масовото институционално приемане“, каза Ауербах в интервю.

„Не мога да се сетя за по-добро място за внасяне на това доверие и марка на пазара от Nasdaq.“

Освен услугите за попечителство на криптовалути, Nasdaq планира да разработи и други решения, да предлага услуги за изпълнение и услуги за ликвидност. Борсовият оператор също така ще проучи как да поддържа нови пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене

Ще има голям обрат за крипто пазарите – Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на компанията за инвестиции в криптовалути и технологии ARK Invest прогнозира, че през тази година ще настъпи значителна промяна в стойността на криптоактивите поради спада на инфлацията и промяната в паричната политика на Фед.

януари 25, 2023 12:01 2 мин. четене

Блокчейн компанията Calimero набра финансиране в размер на $8.5 милиона

Базираната в Лондон компания за блокчейн инфраструктура Calimero Network е набрала $8.5 милиона в начален кръг, ръководен съвместно от няколко компании.

януари 25, 2023 9:01 2 мин. четене