НАЧАЛО Финтех

Nasdaq навлиза все по-дълбоко в крипто пространството

септември 20, 2022 17:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nasdaq навлиза все по-дълбоко в крипто пространството

Фондовата борса Nasdaq може скоро да стартира услуги за попечителство на криптовалути. Целта на този ход е да се разшири гамата от услуги, предоставяни от оператора в областта на криптовалутите.

Първоначално компанията ще предлага попечителски услуги за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на институционални инвеститори чрез нова група, посветена на дигиталните активи. Операторът също така разкри липсата си на интерес към стартиране на крипто борса в близко бъдеще.

Новата група, посветена на попечителските услуги, ще бъде оглавена от Айра Ауербах, който беше отговорен за брокерските услуги на крипто борсата Gemini. Новото начинание на компанията идва в момент, когато институционалните инвеститори продължават да се интересуват от крипто въпреки неблагоприятните макро условия. Наскоро Blackrock обедини усилията си с Coinbase, за да даде възможност за търговия с Биткойн на своите инвеститори, като освен това стартира частен тръст за BTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да помогне на САЩ да създаде „икономически бум“


Също така, предстои да се появи нова крипто борса в съвместно сътрудничество с Charles Schwab Corp, Fidelity Digital Assets, Citadel Securities и Virtu Financial. Тал Коен, изпълнителен вицепрезидент на Nasdaq, заяви, че масовото институционално приемане на криптовалутите ще доведе до революция. Той беше цитиран в доклад на Bloomberg:

“Вярваме, че следващата вълна на революцията ще бъде предизвикана от масовото институционално приемане”, каза Ауербах в интервю.

“Не мога да се сетя за по-добро място за внасяне на това доверие и марка на пазара от Nasdaq.”

Освен услугите за попечителство на криптовалути, Nasdaq планира да разработи и други решения, да предлага услуги за изпълнение и услуги за ликвидност. Борсовият оператор също така ще проучи как да поддържа нови пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

септември 27, 2023 13:00 2 мин. четене

Топ британска банка стартира нова стейкинг услуга чрез своето крипто подразделение

Дъщерното дружество на Standard Chartered за криптовалути, Zodia Custody, въведе нова услуга, която позволява на крипто инвеститорите да генерират пасивен доход от своите дигитални активи.

септември 22, 2023 11:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Visa похвали крипто проект, който има “предимство пред другите блокчейни”

Гигантът в областта на кредитните карти Visa изтъкна отчетливите технологични предимства на конкурент на Етериум (ETH) в сферата на платформите за плащане.

септември 14, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.