НАЧАЛО Финтех

Nasdaq навлиза все по-дълбоко в крипто пространството

септември 20, 2022 17:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nasdaq навлиза все по-дълбоко в крипто пространството

Фондовата борса Nasdaq може скоро да стартира услуги за попечителство на криптовалути. Целта на този ход е да се разшири гамата от услуги, предоставяни от оператора в областта на криптовалутите.

Първоначално компанията ще предлага попечителски услуги за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на институционални инвеститори чрез нова група, посветена на дигиталните активи. Операторът също така разкри липсата си на интерес към стартиране на крипто борса в близко бъдеще.

Новата група, посветена на попечителските услуги, ще бъде оглавена от Айра Ауербах, който беше отговорен за брокерските услуги на крипто борсата Gemini. Новото начинание на компанията идва в момент, когато институционалните инвеститори продължават да се интересуват от крипто въпреки неблагоприятните макро условия. Наскоро Blackrock обедини усилията си с Coinbase, за да даде възможност за търговия с Биткойн на своите инвеститори, като освен това стартира частен тръст за BTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да помогне на САЩ да създаде „икономически бум“


Също така, предстои да се появи нова крипто борса в съвместно сътрудничество с Charles Schwab Corp, Fidelity Digital Assets, Citadel Securities и Virtu Financial. Тал Коен, изпълнителен вицепрезидент на Nasdaq, заяви, че масовото институционално приемане на криптовалутите ще доведе до революция. Той беше цитиран в доклад на Bloomberg:

„Вярваме, че следващата вълна на революцията ще бъде предизвикана от масовото институционално приемане“, каза Ауербах в интервю.

„Не мога да се сетя за по-добро място за внасяне на това доверие и марка на пазара от Nasdaq.“

Освен услугите за попечителство на криптовалути, Nasdaq планира да разработи и други решения, да предлага услуги за изпълнение и услуги за ликвидност. Борсовият оператор също така ще проучи как да поддържа нови пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

септември 26, 2022 21:46 1 мин. четене

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене